Tek.no

Nyhet Dette kan tredoble batterikapasiteten

Tre ganger så gode batterier

Metallet Aluminum-Celmet kan tredoble batterikapasiteten på dagens Li-ionbatterier

1 Juli 2011 05:30

Med jevne mellomrom blir vi servert nyheter om fantastiske nye batteriteknologier, og det kunne vi jammen sårt trengt. Utbredelsen av mobilnett og WiFi er vel og bra, men så lenge våre strømsugne batteridrevne dingser ikke holder så mange timer er vi jo egentlig ikke så trådløse.

Dessverre har det vist seg at nye batteriteknologier som lover gull og trådløse skoger sjelden blir noe av – frem til nå har i det minste den store batterirevolusjonen latt vente på seg.

Kan tredoble kapasiteten på Li-ion

Dagens mobiltelefoner, bærbare PC-er, håndholdte spillkonsoller, digitalkameraer, MP3-spillere og for den saks skyld elektriske biler drives i hovedsak av oppladbare Litium-ionbatterier (Li-ion). Nå skal visstnok japanske forskere fra Sumitomo Electric Industries ha gjort et gjennombrudd ved å introdusere et nytt materiale i produksjonen.

Forskerne har kommet opp med et nytt metall de kaller Aluminum-Celmet, som er opp mot 98% porøst. Dette gir en langt større overflate enn aluminiumsfolien Li-ionbatterier normalt sett har som anode. Forskerne regner med at Aluminum-Celmet kan gi Li-ionbatterier med mellom 1,5 til 3 ganger så høy kapasitet som i dag. Alternativt like gode batterier som i dag, men langt mindre og lettere.

Som vi nevnte innledningsvis er ikke dette første gangen vi blir lovt bedre batterier. Men Sumitomo Electric Industries ser i det minste ut til ha troen, ettersom de nå ser nå på mulighetene for å masseprodusere det nye metallet. Så da er det vel bare å vente og se om Aluminum-Celmet snart kommer til et nytt og sterkt batteri nær deg.

Kilde: The Register

Les også
Soldrevet tastatur
Les også
Bedre bærbar PC
annonse

Les også