Nyhet

Mozilla slanker nettadressen

Firefox følger samme trend som en del andre nettlesere.

Dette har allerede skjedd i Opera og Chrome, og nå gjør også Mozilla det - fjerner http://-prefiksen i nettadressen i Firefox - endringen trer i kraft fra og med Firefox 7.

Hensikten med prefiksen er å indikere hvilken protokoll som brukes ved surfing. Dersom det brukes andre protokoller i nettlesere (eksempelvis https://, ftp:// eller file:///C:/, så vises disse i adressen, for å indikere noe annet enn http://.

Da Google bestemte seg i fjor for å fjerne http:// i Chrome, var det mange lesere på diskusjonsforumet på google.com som reagererte. De mener http:// er nødvendig for å autolenke til URL-er, og det vil også fjerne nyttig informasjonen om adressen.

Arkitekten bak World Wide Web, Sir Tim Berners-Lee, har tidligere selv innrømmet overfør BBC at de to skråstrekene // i en nettadresse, egentlig var «pretty pointless».

Last ned

Interesserte kan laste ned Firefox Nightly Build (Firefox 7.0) fra nightly.mozilla.org, men vær klar over at dette er en ustabil testversjon, og bør derfor ikke brukes som standard.

(Kilde: Ghacks)

Les også
Slik blir nye Internet Explorer
Les også
Google vil lansere Skype-aktig tjeneste i Chrome
annonse