Tek.no

Nyhet

Popcorn Hour første med støtte for Matroska 3D

23 Mar 2011 05:35

Syabas Technology – selskapet bak mediastreamere som Popcorn Hour og PopBox – har nylig annonsert at deres enheter vil være de første i verden til å støtte det nye formatet Matroska 3D. Matroska står blant annet bak det populære videoformatet MKV, og nå kommer MK3D.

Via en gratis firmwareoppdatering får man kompatibilitet med blant annet MK3D – som gir støtte for stereoskopisk 3D på Popcorn Hour C-200, mens A-200- og A-210-utgavene, samt PopBox-versjonen får dette på et senere tidspunkt. I følge Syabas er begge stereoskopiske modi støttet, det vil si "Side by Side" og "Top to Bottom".

Foreløpig lite utbredt

Ingen selger filmer og annet materiale i MK3D foreløpig, men dette er uansett en potensielt nyttig oppgradering for de som er interessert i stereoskopisk visning og ønsker å ha kompatibilitet med og tilbud om dette på sin Popcorn Hour-boks.

Steve Lhomme fra Matroska kan fortelle at de forventer at bruken av MK3D-formatet vil øke betraktelig i de kommende månedene og årene, spesielt med hjelp fra partnere som Syabas.

(Kilder: Business Wire, eHomeUpgrade)

Les også
Popcorn Hour klar med ny boks
Les også
XBMC får endelig egen fjernkontroll
Les også
Android og Marvell sammen om ny mediastreamer
Les også
Her er vinneren av designprisen på CeBIT
Les også
Nytt søsken i Popcorn Hour-flokken
Les også
Popbox lover mye
annonse