Tek.no

Nyhet

Laptop lar deg skreddersy tastaturet

23 Mai 2011 14:50

Årets Fujitsu Design Award som foregikk nå i mai har gitt oss en mengde spennende produkter, konsepter og ideer. En av dem er Keyless LifeBook av designer Laura Lahti – et laptopkonsept med et tastatur som kan skreddersys fullstendig i forhold til brukerens preferanser.

Venstrehendt med fremmedspråk

Tastaturet på den bærbare PC-en er i realiteten en berøringsskjerm som man kan bruke til å foreta ulike innstillinger – alt ettersom hva man måtte ønske selv. Keyless LifeBook likner i så måte på Toshibas Libretto W100.

Man kan stille inn tastaturet til å passe sitt eget språk, at man er venstrehendt, trenger et eget oppsett med tanke på ergonomi, eller vil gjøre det mest mulig effektivt for spilling.

Andre muligheter kan være å flytte den numeriske keypaden til venstre i stedet for den mer vanlige plasseringen til høyre, eller å plassere touchpaden der det er mest hensiktsmessig.

Fremdeles et konsept

Tastaturet kan videre deles inn i flere farger og ulik bakgrunnsbelysning for å skille ulike deler fra hverandre, eller for å holde lyset dempet ved for eksempel bruk om natta.

Keyless LifeBook er fremdeles på et konseptstadium, og det gjenstår å se om produktet vil komme seg videre derfra til en fungerende prototype og deretter som en kommersielt tilgjengelig maskin.

Dette er utvilsomt et spennende produkt med en nyttig funksjon som antakelig ville ha fått stor etterspørsel i dagens forbrukersamfunn – der man i stadig større grad kan skreddersy sine duppedingser til eget bruk.

(Kilder: Designboom, Gizmag, Übergizmo)

Les også
Og vinneren er...
Les også
Ultrafleksibel moro
Les også
Fujitsu frir til folk på farten
Les også
Utvider Lifebook-kolleksjon
annonse

Les også