Tek.no

Nyhet

Nintendo taper på børsen

9 Juni 2011 06:00

I går kveld viste den japanske konsollgiganten Nintendo frem sin neste stuekonsoll, Wii U. Konsollen skilter med en svært nyskapende kontroller, som inkluderer en egen, trykksensitiv skjerm som kan brukes i stedet for eller i tillegg til TV-skjermen.

Reaksjonene hos spillmiljøet og i pressen har vært blandet, men de fleste ser ut til å mene at konsollen er spennende og har stort potensial. Gamer.nos Mikael Harstad Groven var på plass under presentasjonen, og i hans øyne tok Wii U E3 med storm:

– Nintendo slo knock-out på både Microsoft og Sony på dette E3. De innoverer, samtidig som de snakker til kjernespilleren, og de vil gjøre alle fornøyde. Nå vet vi at det er vanskelig å komme overens med alle, men Nintendo vil i hvert fall prøve seg. De vil forsøke å få bestemor opp av stolen for å bowle, eller få guttungen til å spille et minispill med far på selve kontrollenheten. Samtidig skal Wii U ta vare på de som vil se HD-blodet sprute i øst og vest når Ryu slakter fiender i Ninja Gaiden.

Nye flerspillermuligheter med Wii U.

Børsen i Japan reagerte imidlertid ikke like positivt på Wii U-nyheten. Ifølge Bloomberg falt selskapets aksjeverdi med 5,7 prosent, og er nå på det laveste nivået på fem år.

– Det var høye forventninger til den nye versjonen av Wii, og det vi fikk se klarte absolutt ikke å innfri disse. Folk hadde forventet å se noe stort på en messe som E3, men vi fikk egentlig ikke noe mer enn det som allerede var kjent, sier Yusuke Tsunoda, som er analytiker hos Tokai Tokyo Securities Co.

Wii U lanseres i løpet av 2012. Da får vi se om aksjehandlernes negativitet er velbegrunnet eller ikke.

Les også
— Nintendo utvikler ny 3DS uten 3D
Les også
Ny Wii-modell før jul
Les også
Kjøpte du 3DS før priskuttet?
Les også
Nintendo Wii U
Les også
Her er Nintendos nye spillkonsoll
Les også
Slik blir PlayStation Vita
Les også
Brøt seg inn på Nintendos server
Les også
Sony utvikler PlayStation 4
annonse

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading