Tek.no

Nyhet

Norske Tobias (21) stilte ut oppfinnelsen sin på verdens største dingsemesse

Skal gi den bærbare maskinen din mye mer krefter.

Ole Henrik Johansen /Tek.no
10 Jan 2020 16:00

Las Vegas / Tek.no: Blant et mylder av produsenter her på CES-messen i Las Vegas finner vi den norske gründeren Tobias Lagarhus (21). Han har laget en alt-i-en dockingstasjon som skal gi den bærbare maskinen din nok krefter til å utføre tunge oppgaver.

Samtidig som Tobias viser frem sin selvutviklede prototype her i syndenes by, har produktet blitt meget godt mottatt på folkefinansieringssiden Kickstarter.

– Vi er overveldet over mottakelsen på Kickstarter. Prosjektet ble lagt ut i går, og allerede har vi fått inn over dobbelt av det vi håpet, forklarer Lagarhus til Tek.no.

Ole Henrik Johansen Tek.no

Startet med treg Macbook

Historien til BlackBeast Pro startet tilbake i 2016 da den kommende gründeren hadde kjøpt seg en Macbook, som fort viste seg å ikke ha nok ytelse til det han ville bruke maskinen til.

Dermed startet arbeidet med å lage en alt-i-ett dockingstasjon som kunne huse kraftigere maskinvare. Resultatet som nå vises frem på CES er en prototype som ble ferdig bare dager før hele familien Lagarhus satte kursen over dammen.

Til å komme i gang har han blant annet mottatt støtte fra Innovasjon Norge.

Søsknene trengte spesialtillatelse

Med er nemlig både far, mor og begge søknene til Tobias, hvor begge de to søsknene måtte få en tillatelse til å komme inn på messa. Det er nemlig 18 års aldersgrense på CES.

Sammen står de alle sammen og forteller forbipasserende om Tobias’ konsept.

Beskjeden om at de fikk plass på CES kom som en stor overraskelse på familien, som måtte ta den planlagte USA-ferien som skulle finne sted senere i år noen måneder tidligere.

Ole Henrik Johansen Tek.no

Bruker to kontrollere

Det å ha en ekstern enhet til å gi bærbare maskiner mer ytelse er ingen ny idé, men det som gjør BlackBeast Pro interessant er at den bruker to kontrollere for å gi bedre ytelse.

Via to Thunderbolt-kabler skal boksen gi mer båndbredde til overføring mellom maskinen og den eksterne enheten.

– Du kan bruke to kabler av typen Thunderbolt 2 også, eller kommende USB 4.0. På denne seks år gamle Macbooken jeg har her, kan du fortsatt få god ytelse, forklarer Lagarhus og peker på den eldre Apple-maskinen.

Les også
HP Omen Accelerator med firekjernet prosessor: Nå snakker vi! Med en PC som dette fikk vi ekstra mye ut av HPs eksterne grafikkortboks
Ole Henrik Johansen Tek.no

Starter på 2500 kroner

Via Kickstarter koster BlackBeast Pro fra 2500 kroner. Og til prisen får du et stående kabinett som blant annet huser en strømforsyning på 750 watt. Dermed skal du ha nok strøm til å drive selv de kraftigste grafikkortene på markedet. Disse må du naturligvis kjøpe i tillegg.

Tanken er at du da kan ta unna de tunge arbeidsoppgavene via BlackBeast Pro, og ut i fra målingene vi ble vist på standen virker prototypen til Lagarhus å vekke mye liv i hans 2016-modell Macbook.

Bak på BlackBeast Pro vil det i tillegg komme innganger og kortleser, slik at du får en alt-i-ett docking.

annonse