Tek.no

Nyhet

Gratisbrukere hos Spotify kan nå strømme til Sonos-høyttalere

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
12 Nov 2019 19:00

Sonos-eiere som har ønsket å strømme Spotify til høyttalerne sine har tidligere vært nødt til å betale for Spotify Premium.

Det endrer seg i dag, med en programvareoppdatering til Sonos-produktene som gir støtte for Spotifys gratisløsning Free. Det melder Engadget.

Oppdateringen gir støtte for å strømme Spotify Free til Sonos-høyttalerne både gjennom Sonos-appen og direkte i Spotify.

Over halvparten lytter gratis

Gratisløsningen til Spotify var tidligere en ren radioløsning hvor du i praksis ikke kunne velge nøyaktig hva du ville lytte til, men en oppdatering i fjor ga gratisbrukerne 15 autogenererte spillelister med til sammen 750 låter. I disse fikk de anledning til å velge selv hvilke låter de ville spille.

Spotify varslet i slutten av oktober at de hadde 248 millioner aktive brukere hver måned, og at 113 millioner av disse var betalende brukere.

Godt over halvparten av Spotify-brukerne lytter altså gratis og med annonser, og disse kan fremover altså nå lytte gjennom Sonos- og Symfonisk-høyttalerne.

Sonos-høyttalerne med mikrofon (One, Move og Beam) kan også brukes til å starte spillelister ved hjelp av Google Assistant, som nylig ble tilgjengelig på norsk hos Sonos.

annonse