Til hovedinnhold

Her er alle de nye spillsatsingene til Blizzard

To helt nye spill og to utvidelser.

Det har vært en dramatisk høst for spillselskapet Blizzard, men i helgen slo de virkelig på stortrommen for å rette fokuset på alle de nye spillene de har planlagt.

Kanskje den største lanseringen, som flere rykter allerede hadde lekket, var Diablo 4. Men det var langt ifra det eneste selskapet avslørte.

Her er alle de største spillene Blizzard viste frem:

World of Warcraft: Shadowlands

Det var ingen overraskelse at Blizzard skulle vise frem en ny ekspansjon til World of Warcraft, men hvor mange som hadde sett for seg at vi skulle få et lite gjensyn med «Lich King» er vanskelig å si.

I videoen Blizzard slapp ser vi Sylvanas Windrunner oppsøke Bolvar Fordragon, den nåværende «Lich King»-en, for å kort tid senere åpne opp et hull mellom Azeroth og Shadowlands. Sistnevnte skal være et land som eksisterte før Titanenes tid, og det er her du som spiller skal reise for å beseire nye fiender.

Det virker som en dramatisk ny vending for spillet, men det som kanskje er enda mer dramatisk er at World of Warcraft: Shadowlands også endrer maksimalt spillernivå til 60. Altså det samme maksnivået som gamle, klassiske World of Warcraft. Når det nye spillet slippes vil alle som har nådd nivå 120 bli konvertert til nivå 50.

Dette skal være gjort for å strømlinjeforme «levlingen», og gjøre at hvert nivå føles mer givende.

Spillere skal kunne velge selv hvor de skal levle opp til nivå 50. Under lanseringen ble det for eksempel sagt at du kan gå helt fra 1–50 kun ved å spille igjennom Mist of Pandaria-historien. Det vil i så fall bli en enorm kontrast fra dagens opplevelse, hvor du må spille igjennom mange, mange, mange timer og enormy mye innhold for å komme deg helt fra nivå 1 til 120.

Diablo IV

Selv om mange forventet at Diablo 4 – eller Diablo IV som Blizzard vil kalle det – skulle avsløres i fjor, drøyde det altså til høsten 2019 før det endelig var klart.

Selv om World of Warcraft har gått for en litt mørkere historie denne gangen, er det likevel ikke like dystert som historien Diablo IV legger opp til. Tonen skal være nærmere Diablo II, med mer gørr og en mer dyster stemning.

Det er nå Lilith – datteren av Mephisto – som er den nye slemmingen. Du kan velge mellom å spille som en Barbarian, Sorceress eller Druid, og to uannonserte klasser. Ikke helt ulikt Diablo II, altså.

Det er fortsatt ingen lanseringsdato for Diablo IV, og kjenner vi Blizzard kan det godt ta en stund.

Overwatch 2

Overwatch var Blizzards første førstepersons skytespill, og de har hatt mye suksess på esportfronten med det hektiske skytespillet. Nå utvider de spillet og kaller det nye spillet helt enkelt Overwatch 2.

I praksis virker det imidlertid mer som en utvidelse av Overwatch, med såkalt PvE-innhold («spillet mot miljø», og ikke «spiller mot spiller») og en rekke «Hero Missions». Du kan spille de nye oppdragene enten alene eller med venner, og du kan låse opp nye evner og egenskaper til heltene du spiller.

Blizzard gjorde det imidlertid klinkende klart at de ikke ønsker å dele opp spillerbasen mellom Overwatch 1 og 2. Overwatch og Overwatch 2-spillere kan fortsatt spille mot hverandre på de samme kartene med de samme heltene, inkludert helt nye. med Overwatch 2 får du imidlertid tilgang til en oppgradert spillmotor, samt PvE-innhold og oppdrag.

Så hvis du fortsatt bare vil spille flerspillerdelene og kjempe mot andre spillere, og du ikke vil ha en ny og oppgradert grafikkmotor, kan du fint fortsette å bare spille vanlige Overwatch.

Heller ikke her er det gitt noen konkret lanseringsdato.

Hearthstone: Descent of Dragons

Sist men ikke minst, en ny Hearthstone-utvidelse ble avslørt. Navnet er Descent of Dragons, og fokuserer mye på dragen Galakrond.

Nye kort skal ha en rekke interaksjoner med dragen, og alle klasser vil ha forskjellige måter å interagere med ham på.

Det mest spennende er imidlertid ikke det nye settet med kort, men heller den nye spillmodusen kalt Battlegrounds. Hearthstone Battlegrounds er nemlig en slags vri på den såkalte auto battler-sjangeren, som har blitt populær via spill som Dota Underlords og Teamfight Tactics. Her spiller du mot syv andre spillere, hvor alle sammen går gradvis opp i nivå, kjøper inn stadig kraftigere kort som automatisk sloss med hverandre på slagmarken. Til slutt står bare én spiller seirende igjen.

Descent of Dragons slippes 10. desember, mens Battlegrounds-delen av spillet kommer i åpen beta 12. november.

annonse