Nyhet

Steve Jobs er død

Tapte for kreften 56 år gammel.

Spekulasjonene omkring Steve Jobs' helse har gått jevnlig de siste årene. Nå har de kommet til en brå slutt – på Apples hjemmesider er det nå annonsert at Steve Jobs er død.

– Apple har mistet et kreativt geni og en mann med store visjoner. Verden har mistet et fantastisk menneske, står det å lese på Apple.com.

Steve Jobs død kommer etter mange års kreftsykdom.

Kom tilbake til selskapet han grunnla

I flere år var Jobs ute av Apple før han i 1996 kom tilbake til selskapet han var med på å grunnlegge. Siden den gang har Steve Jobs og hans mange foredrag og lanseringer vært ensbetydende med selskapet som har produsert suksesser som iPod, iMac og iPhone.

Mange av disse produktene har vært Jobs' egne hjertebarn, og han får mye av æren for å ha brakt Apple tilbake fra konkursens rand.

Første sykemelding i 2004

I 2004 ble Jobs første gang sykemeldt i forbindelse med en kreftoperasjon. Fem år senere fikk Steve Jobs levertansplantasjon, og ble igjen sykemeldt.

Jobs var i sjefsstolen igjen frem til i januar i år, da han på nytt ble sykemeldt. Det var ikke før i august at Jobs sa fra seg jobben som sjef i selskapet han var med på å starte.

Så sent som før tirsdagens iPhone-presentasjon ble det spekulert i om Steve Jobs ville dukke opp på scenen. I stedet ble presentasjonen ledet av Jobs' arvtager i sjefsstolen Tim Cook. Det var også Tim Cook som ledet Apple i periodene Jobs har vært sykemeldt.

Se Apples uttalelse på www.apple.com/stevejobs

Vi kommer tilbake med mer.

Under ser du video fra Apple og Steve Jobs første presentasjon av iPod.

annonse