Til hovedinnhold

– Strålingen fra Wi-Fi er helt ufarlig

Stråling har vært i mediebildet i det siste. Statens strålevern og Post- og teletilsynet har derfor vært ute for å måle strålingen der folk befinner seg. De har konkludert med at strålingen rundt oss knapt er målbar.

Målingene er gjennomført på 56 steder i Bergen, Kristiansand, Lillestrøm, Ski, Trondheim og Oslo, både innendørs og utendørs. Det inkluderer barnehager, skoler, i private hjem, på arbeidsplasser og på gata, skriver NRK.

En tusendedel av grenseverdiene

Undersøkelsen viser at trådløse nettverk, mobilt bredbånd, trådløse telefoner, kringkasting og nødnettet sender ut stråling som utgjør omtrent en tusendedel av grenseverdiene som kan være helseskadelig for mennesker, ifølge NRK.

Den absolutt sterkeste verdien de klarte å måle var 0,41 watt per kvadratmeter. Verdien ble målt tre steder på gateplan ved basestasjoner montert relativt lavt på husfasader. Det er langt under grenseverdiene på 4,7 watt per kvadratmeter for GSM-signaler og 10 watt pert kvadratmeter for 3G-signaler.

– Kan se bort ifra strålingen

– For første gang har vi nå registrert alle typer stråling man kan utsettes for samtidig, når man for eksempel befinner seg i en kafé i Trondheim eller på fortauet i Kristiansand. Konklusjonen er at omfanget knapt er målbart. Man kan rett og slett se bort fra dette, sier Willy Jensen, direktør i Post- og teletilsynet, til NRK.no.

Jensen anbefaler fortsatt å være føre var når det kommer til mobiltelefoner, ettersom målingene ikke omfatter bruk av mobiler og PC-er, men kun den strålingen du opplever fra omgivelsene.

(Kilder: NRK.no)

annonse