Til hovedinnhold

AMD Fusion er her

Hardware/Las Vegas: AMD har endelig gjort sin Fusion offisiell. Fusion er kort og greit det navnet AMD har gitt fusjonen mellom nordsiden, prosessoren og grafikkprosessoren. Dermed har man en spennende pakkeløsning med mange gode egenskaper.

Fusion-brikkene er små, typisk mindre enn et tommelavtrykk eller en tast på tastaturet. Man puttet vesentlig mer kraft under panseret enn tidligere, samtidig som at effektforbruket går ned. Dette betyr at små, bærbare maskinen kan få mer kraft til ulike oppgaver, samtidig som slikt som batterilevetiden går opp.

De første Fusion-produktene som ser dagens lys er E-serien med sine 18 W TDP, tidligere omtalt som Zacate. Disse er ment for mer tradisjonelle bærbare, men da med mer kraft og bedre batterilevetid. I tillegg får vi C-serien med sine 9 W TPD, tidligere kjent som Ontario. Disse er for nett-PC-er og andre små enheter. Her vil man se en vesentlig forbedring av grafikkytelsen i forhold til tidligere. A-serien kommer noe senere, men i første halvdel av 2011.

Modellene ment for stasjonære enheter kommer også i løpet av kort tid.

Med Fusion sier AMD at de også lukter på tablet-markedet. De skal allerede være i dialog med ulike partnere om potensielle produkter.

annonse