Tek.no

Nyhet

Ny mini-maskin kan gjøre god nytte i stua

Denne NUC-en byr på HD Graphics 500, HDMI 2.0 og 4K-støtte.

Intel
7 Des 2016 17:00

Det er ikke lenge siden vi testet Intels kraftigste NUC, men disse små datamaskinene kommer også i andre vekt- og prisklasser.

I den snillere enden av skalaen har vi utgavene med Celeron-prosessor, og her har Intel nylig dratt sløret av en modell med det enkle navnet NUC6CAYH. Det er altså ikke noe fartsfantom – den er utstyrt med en Celeron J3455 med 10 watt TDP. Denne tikker vanligvis av gårde med en frekvens på 1,5 GHz.

Bilde: Intel

Men den har til gjengjeld fire kjerner å by på, og kan nå hastigheter på 2,3 GHz når den setter inn turboen, så den bør da være mer enn brukbar til slikt som kontorapplikasjoner og medieavspilling.

Apollo Lake

Prosessoren er lagd med 14 nanometers produksjonsprosess og er bygd på «Goldmont»-arkitekturen. Den tilhører «Apollo Lake»-plattformen, som da er etterfølgeren til «Braswell».

På sett og vis er dette å betrakte som den litt fattige fetteren til Skylake, og den benytter seg da også av den relativt oppegående Intel HD Graphics 500, som sammen med NUC-ens HDMI 2.0-port kan by på 4K-oppløsning i 60 Hz oppfriskningsrate.

Intel

Boksen har også fått IR-sensor i front og optisk lydutgang bak, noe som muligens vil gjøre den enda mer aktuell til bruk som universell medieavspiller i stua.

Intel

Den har plass til opptil åtte gigabyte DDR3-minne og én 2,5-tommers SATA SSD eller HDD. Ellers er den utstyrt med gigabit LAN og et Intel Dual Band Wireless-AC 3168 trådløst nettverkskort. Sistnevnte sørger for 802.11ac Wi-Fi og Bluetooth 4.2.

Vi er ikke sikre på når Intel NUC6CAYH vil komme på markedet, eller hva den vil koste. Men det er en god mulighet for at dette kan bli en relativt beskjeden og greit priset PC for de som ikke trenger all verden av datamuskler.

Fikk du med deg Beebox-S?
Denne PC-en har ambisjoner om å innta stua di >>>

(Kilde: The Tech Report)

Les også
ASRock Beebox-S Kaby Lake: Nå har lille Beebox-S fått «Kaby Lake»-prosessor
Les også
Intel NUC Kit NUC6i7KYK: Når smått blir rått
Les også
ASRock Beebox-S: Diskré Beebox-S har ambisjoner om å innta stua di
Les også
Intel ruller ut Skylake-H
Les også
ASRock Beebox N3000-NUC: Første mini-PC med USB Type-C
annonse

Les også