Til hovedinnhold
NyhetIkke funnet Pikachu ennå?

Ikke funnet Pikachu ennå? Even har laget en app som hjelper deg å spore pokémon

Montasje: Poké Tracker, Even Hauger, Pokémon Go, Tek.no
Niklas Plikk

Vi må bare innrømme det først som sist – vi har blitt avhengige av Pokémon Go allerede. Og vi er ikke de eneste. Det siste tallet vi hørte var 21 millioner aktive brukere, og det er på bare en drøy uke.

Den enorme populariteten har også skapt et helt nytt marked for nye og spennende apper og tjenester, som skal hjelpe Pokémon-trenere i sin jakt på nye monstre.

Blant dem er den nye appen kalt Poké Tracker, utviklet av 24-åringen Even Hauger fra Bergen.

Hjelper deg å spore opp pokémon

Antall poter under hver pokémon illustrerer hvor langt unna de er. Jo færre poter, desto nærmere er de .
Pokémon Go

– Det var faktisk et innlegg på Reddit som inspirerte meg til å lage appen, hvor det var beskrevet hvordan den beste måten å finne en pokémon på var, forklarer Hauger i en e-post til Tek.no.

I innlegget er det beskrevet en ganske omfattende manuell prosess hvor du tar utgangspunkt i Pokémon Gos oversikt over «monstre i nærheten». Avstanden til hver pokémon er visualisert via potemerker, hvor én pote betyr at monsteret er veldig nærme, mens tre poter betyr at de er langt unna. Holder du tunga rett i munn kan du bruke denne informasjonen til å triangulere deg inn på spesifikke pokémon.

– Det hele måtte gjøres manuelt ifølge instruksjonene, så da tenkte jeg at jeg like godt kunne halv-automatisere jobben, og i tillegg visualisere det i en app!

Fem dager senere var Android-appen Poké Tracker en realitet.

Appen guider deg gjennom de samme stegene som er forklart i det opprinnelige Reddit-innlegget, men lar deg i tillegg sette ned sporingspunkter på kartet for å gjøre jobben enklere.

Slik ser Poké Tracker ut.
Skjermdump, Poké Tracker

iPhone-versjon på vei

Even Hauger lagde appen på fem dager.
Privat

Appen har bare vært ute på Google Play Store i én dag, men Hauger planlegger allerede oppdateringer.

– Oppdateringene som kommer i starten vil i hovedsak være bugfixing og kanskje noe oppdatering av funksjonalitet, men det kommer også litt an på hvilken feedback jeg får og eventuelle ønsker brukere kommer med.

Han lover også at det kommer en iPhone-versjon, trolig i løpet av en uke:

– Jeg håper at den er ute innen en uke, men det kommer litt an på hvor raskt Apple prosesserer den da jeg skal sende den inn senere i dag. Apple pleier å bruke ca 5-7 dager fra innsendelse til godkjenning såfremt den ikke blir avvist og må sendes inn igjen.

Litt klønete i bruk

Selv om Poké Tracker gjør den manuelle jobben med å spore opp en pokémon litt lettere, er det fortsatt langt ifra en automatisert prosess. Du er fortsatt nødt til å notere ned hva du finner i appen selv, og du er også nødt til å bytte fram og tilbake mellom Poké Tracker og selve spillet.

– Jeg har ikke greid å tenke meg frem til noen gode måter å automatisere prosessen på. Jeg har ikke tilgang til å tegne over Pokemon Go-appen, så man er nødt til å åpne min app på siden for å sjekke avstander, medgir Hauger.

Men hvis du er av typen som bare finne Pikachu, som appen sier er rett i nærheten, kan dette være appen for deg.

Poké Tracker kan lastes ned fra Android Play Store, helt gratis.

annonse