Tek.no

Nyhet

Nå kan du oversette tekst fra alle Android-apper med ett trykk

Google har lansert etterlengtet oppdatering av Translate.

Skjermdump/YouTube
Eigil Knudsen
12 Mai 2016 18:00

Googles oversettelsesverktøy Translate er både nyttig og velbrukt, men å bruke den kan likevel være tungvint siden man må kopiere og lime inn tekst man ønsker oversatt, og dermed veksle mellom apper. På bloggen sin melder Google at det blir slutt på dette.

Selskapet har nemlig lansert en ny funksjon de har kalt «Tap to Translate», som innebærer at oversettelsesfunksjonen er tilgjengelig inni selve Android-appene.

Kopiér og oversett

For å bruke funksjonen kopierer man simpelthen teksten man vil oversette ved hjelp av den vanlige kopi-knappen i Android. Deretter vil en egen Translate-knapp sprette opp, og ved å trykke på den får man opp oversettelsen med én gang.

Skjermdump/YouTube

På denne måten trenger man altså ikke å gå ut av appen som inneholder teksten man vil oversette, noe som skal gjøre prosessen betydelig kjappere og mer sømløs. Man vil også få mulighet til å spille av den oversatte teksten med lyd.

Den nye oversettelsesfunksjonen fungerer ifølge Google med samtlige av de 103 språkene som Google Translate støtter, som altså inkluderer norsk. For å bruke den må man ha Android 4.2 eller nyere installert. Under kan du se en kjapp demonstrasjonsvideo av Tap to Translate-oppdateringen.

Netflix fikk også nylig en nyttig oppdatering: Mobilappen lar deg nå justere avspillingskvalitet for å kontrollere databruken bedre »

(Via The Verge)

Les også
Google har sluppet et iPhone-tastatur som gir deg alt du trenger på samme sted
Les også
Nå blir det enklere for Android-brukere å betale for Netflix
Les også
– Android 6 er fantastisk, utrullingen er en fadese
annonse

Les også