Tek.no

Nyhet

Denne promillemåleren kan du koble til mobilen din

Alcotest FCA45 bruker en mobilapp til å fortelle deg om det er trygt å kjøre hjem.

COLOURBOX7512544, TT Micro
25 Sept 2016 12:25

Promillemålere finnes det en god del av på markedet allerede, men nå har det kommet en ny variant som vi ikke har sett så altfor mange av foreløpig. Norske TT Micro har nemlig lansert en promillemåler du kan koble til mobilen. Det melder selskapet i en pressemelding.

Den nye måleren heter Alcotest FCA45 og kan brukes både alene og i tandem med en mobiltelefon over Bluetooth via en egen mobilapplikasjon.

Loggføring og deling

Den medfølgende applikasjonen gjør at du kan loggføre dine eller andres resultater og på den måten generere historikk og statistikk av resultatene over tid, dersom du skulle finne en nytteverdi i det.

TT Micro

Appen lar deg også dele resultater med familien eller folk du kjenner via sosiale medier. Ellers opplyser TT Micro at selve måleren har et diskré design som skulle gjør den enkel å bære med seg i lommen når du er på farten.

Skal ha høy presisjon

Ifølge produsenten byr måleren på sensorer av høy kvalitet og har samme tekniske kvalitet som promillemålerne som benyttes av politiet. Promillemåleren gir avlesninger over hele radaren av alkoholnivåer fra 0,00 ‰ til 1,00 ‰.

For å sørge for at måleren beholder presisjonen må man kalibrere den etter ett år eller 500 tester. Applikasjonen er kompatibel både med Android og iOS, og måleren har en pris på 1180 kroner hos utvalgte forhandlere.

Det finnes nå også armbånd som kan måle promillen din: Dette smartarmbåndet forteller deg hvor full du er i sanntid »

Les også
Dette smart-armbåndet forteller deg hvor full du er
annonse