Tek.no

Nyhet

Genialt målebånd har blitt en Kickstarter-suksess

«Bagel» skal gjøre målingen til en lek.

Kickstarter
1 Juli 2016 17:17

I den evige porteføljen av smarte dingser har turen nå kommet til noe så ordinært som et målebånd. «Bagel», som nå søker folkefinansiering på Kickstarter, er navnet på det som utvikleren selv sier er verden smarteste målebånd.

Det som gjør målebåndet smart er ført og fremst at du kan koble til en mobiltelefon via Bluetooth-standarden, hvor du blant annet kan registrere og lagre måledataene med både tidspunkt og navn på hva du har målt.

Egen skjerm

Du kan også bruke appen til å få opp grafer over hvordan ting du har målt har endret seg over tid. Et eksempel kan være din egen livvidde, dersom du ønsker en ekstra motivasjonsfaktor for å gå ned i vekt. Produktet har en lagringsplass på 32 MB, og appen er laget både for Android og iOS.

Ellers har målebåndet en liten, digital skjerm som lar deg velge måleenheten for avstandene du måler, for eksempel meter eller fot. I tillegg lar produktet deg måle på tre forskjellige måter.

Ultralyd og laser

Du kan enten bruke en måletråd, et rullehjul på siden av produktet, og for lengre avstander kan du benytte ultralydbølger akkompagnert av en laser som viser deg hvor du retter måleren. Uansett hvilken metode du bruker lover produsenten høy presisjon takket være flere patenterte teknologier.

På Kickstarter har produktet samlet inn 160 000 dollar av et mål på bare 30 000 dollar med 33 dager igjen, noe som må sies å kvalifisere til en knallsuksess. For å sikre deg et eksemplet må du love bort minst 69 dollar, og planen er å starte utsendelsene i november.

Les mer på Kickstarter, og se også video under for mer informasjon.

Mer lyst på smarte øreplugger? Disse kan selektivt blokkere lyder fra omgivelsene »

Les også
Dette smarte beltet hjelper deg å spise mindre
Les også
Denne smarte soveputen skal fikse både snorking og dårlig søvn
Les også
Denne lille dingsen skal gjøre lommelykten på mobilen din mye kraftigere
Les også
Denne tilsynelatende dumme sykkelcomputeren er kjempesmart
annonse

Les også