Tek.no

Nyhet

Både Apple og Samsung vil ha e-SIM

Snart slipper du å bytte SIM-kort når du bytter mobilselskap.

Tek.no/montasje
21 Juli 2015 09:00

Hver gang du bytter mobil er du nødt til å fiske ut SIM-kortet fra den gamle, og putte det inn i det nye. Og er det feil SIM-kort-type, må du vanligvis vente i dagevis på å få det i posten. Når du bytter mobilselskap, tar det dessuten flere dager å fullføre byttet, og du må like fullt få tilsendt et nytt SIM. Kronglete, ikke sant?

Nå ser det ut til at den tid snart er forbi, skriver Engadget. Telecombransjens interesseorganisasjon GSMA ønsker nemlig å innføre integrerte SIM-kort, kalt e-SIM («Embedded SIM»), i nye mobiltelefoner. Disse kan ikke tas ut av telefonen, men fjernstyres dersom du skal bytte operatør.

Både Apple og Samsung er med på forhandlinger om e-SIM, noe som lover godt utviklingen av en slik løsning. De første produktene med støtte for e-SIM kommer imidlertid tidligst neste år:

– Nå som flesteparten av operatørene er ombord, er planen å sluttføre det tekniske rammeverket som vil bli brukt i utviklingen av en fjernstyrt SIM-løsning for forbrukerenheter, med antatt levering i 2016, sier GSMA-sjef Anne Bouverot til Financial Times.

Ettersom Apple forsøkte å introdusere en egen e-SIM-løsning i USA med siste generasjons iPad, er det spesielt viktig å få dem til å støtte GSMAs initiativ. Hvis de heller går for sin egen løsning – som de har gjort med blant annet ladekabelen sin – blir ikke e-SIM like universelt. Apple skal imidlertid etter sigende være dypt involvert i samtalene med GSMA, men de har foreløpig ikke kommentert saken.

Slipper portering, slipper nytt SIM-kort

Fordelen med e-SIM for oss forbrukere vil være at vi kan bytte mobilselskap nærmest umiddelbart. Det innebærer altså at vi slipper å «portere over nummeret» til et nytt selskap, noe som typisk tar en ukes tid. Ikke minst slipper vi å vente på at det nye mobilselskapet skal sende ut et SIM-kort med deres logo på, som erstatning for det forrige.

Ellers er det mange bransjer som etterlyster e-SIM fordi disse vil være mye mer praktiske i bruk i maskiner som er koblet opp mot mobilnettet.

Skal du kjøpe ny mobiltelefon?
10 ting du ikke må glemme hvis du vil unngå bomkjøp »

(Kilder: Financial Times, Engadget)

Les også
Denne Samsung-klokken er verdens første med elektronisk SIM-kort
annonse

Les også