Til hovedinnhold

Asus VivoMini VC65-serien byr på masse lagringsmuligheter

Har plass til hele fire 2,5-tommers enheter.

Asus er blant de mange aktørene på markedet som tilbyr ekstra kompakte PC-er, og nå har selskapet et par nye, små krabater på gang. I en pressemelding har selskapet nemlig dratt sløret av sin nye «VivoMini»-serie.

Serien består av modellene VC65 og VC65R. Maskinene kjennetegnes nok først og fremst ved at de byr på et modulært design som gir rom for hele fire 2,5-tommers SSD-er eller harddisker på innsiden.

Velegnet som NAS

Ifølge Asus er maskinene verdens minste mini-PC-er som byr på denne egenskapen. Toppmodellen VC65R har attpåtil støtte for RAID, som skal gjøre maskinen velegnet som NAS-system.

Når det gjelder øvrige tekniske spesifikasjoner skilter serien med Skylake-prosessorer av typen Intel Core i5-6400T på 2,8 GHz eller Core i3-6100T på 3,2 GHz, og opptil 16 GB minne. Maskinene skal holde til å kjøre 4K-innhold, ifølge Asus.

Av tilkoblingsmuligheter byr mini-PC-ene på HDMI, DisplayPort, SD-kortleser, VGA, 802.11ac Wi-Fi og Bluetooth 4.0. Toppmodellen VC65R har i tillegg seks USB 3.0-porter, mens VC65 har fire USB 3.0-porter og to USB 2.0-porter.

Kan monteres på veggen

Designmessig har maskinene en metall-finish og kan posisjoneres både vertikalt og horisontalt. VESA-standarden er også plass, slik at man kan montere PC-ene på veggen dersom man vil bruke dem som underholdningssenter til TV-en. Ytre dimensjoner til VC65R-modellen er på 197,5 x 196,3 x 49,3 ~61,9 millimeter, og vekten starter på 2,2 kilogram.

Asus presiserer at spesifikasjonene kan variere mellom regionene, så det er uvisst akkurat hvilke konfigurasjoner som blir tilgjengelige her til lands. Pris og nøyaktig lanseringsdato er heller ikke kjent. Mer informasjon finner du hos i pressemeldingen og produktsiden til VC65R.

Trenger du enda mindre løsninger? Denne knøttlille mini-PC-en koster under hundrelappen »

Les også
Intel lanserer sin kraftigste NUC hittil
Les også
Asus' nye mini-PC byr på potent grafikkløsning
Les også
Dette er Asus' nye 4K-skjerm for spillere
Les også
Denne billige mini-PC-en går rett i strupen på Raspberry Pi
Les også
Google har lansert pinne-PC som kan plugges rett i TV-en
Les også
Apple iMac 21,5" og Asus Zen AiO Pro Z240IC: Apple og Asus i deilig duell
annonse