Til hovedinnhold

– Det største nettangrepet hittil

Kina utsatt for massiv digital offensiv.

Shutterstock/70059928

Kinesiske myndigheter hevder at de er utsatt for sitt største nettangrep hittil. En del av Kinas Internett gikk nemlig ned for telling i to til fire timer på søndag morgen, etter et større DDOS-angrep mot navneserveren som lar kinesiske brukere gå inn på nettsider med toppdomene .cn.

Et DDoS-angrep utføres ved at en rekke infiserte datamaskiner fjernstyres av bakmenn til å sende så mange forespørsler som overhodet mulig til en spesifikk server, i dette tilfelle en kinesisk navneserver. Om trafikken blir stor nok kan man ved hjelp av dette gjøre serverne svært trege for andre besøkende, eller totalt utilgjengelig.

Man skaper altså en «trafikkork» som gjør at ingen andre får tilgang. Heldigvis for kineserne lagrer ikke Internett-leverandørene all informasjon i samme navneserver, og dermed ble ikke alle de kinesiske Internett-brukerne rammet.

Ingen mistenkte ennå

Angrepet mot den kinesiske navneserveren så ut til å ha stanset innen mandag morgen, og alle kinesiske Internettbrukere kom på nett igjen. Når et DDoS-angrep stoppes, vil tjenesten nemlig fungere igjen som om ingen ting har skjedd.

De kinesiske styresmaktene har foreløpig ikke uttalt hvem de tror står bak det omfattende angrepet.

Kina har tidligere angrepet USA

Tidligere i år kunne vi lese om at det amerikanske sikkerhetsfirmaet Mandiant hadde sporet digitale angrep på storaviser, statlige byråer og andre amerikanske organisasjoner. I en 60 sider lang rapport hevdet de at det var Kinas frigjøringshær som stod bak angrepene på de amerikanske interessene.

Denne informasjonen ble noen måneder senere bekreftet av Pentagon, hovedkvarteret for det amerikanske forsvarsdepartementet. Kina på sin side har hele tiden benektet at de er involvert i noen form for Internett-angrep.

Såkalte DDos-angrep har også skjedd på norsk jord
Les om hvordan PST og Norsk Tipping ble kneblet av norsk ungdom »

(Kilde: Übergizmo)

annonse