Til hovedinnhold

Google skal kanskje kjøpe Twitter

Internett-giganten kan snart bli enda mektigere.

Søkegiganten Google er som kjent blant de største aktørene når det gjelder Internett-relaterte tjenester, og nå ser det ut til at selskapet muligens skal konsolidere posisjonen sin ytterligere. Google snuser nemlig på Twitter, ifølge nye opplysninger.

Den amerikanske nyhetskanalen CNBC har vært i kontakt med kilder som hevder at Twitter er i dialog med Google om et mulig oppkjøp. Et formelt bud kan visstnok komme ganske snart.

Styret skal være interessert

Flere selskaper skal ha uttrykt ønsker om å kjøpe Twitter, hvorav Google altså skal være den mest prominente interessenten. Nettskyselskapet Salesforce skal være blant de andre som er i samtaler med Twitter.

Ifølge kildene til CNBC skal styret i Twitter være relativt ivrige etter å få til et salg, og forhandlingene skal visstnok ha gjort fremgang den siste tiden. Kildene tror en avtale kan komme på plass allerede innen utgangen av året, men ingenting er bekreftet og må følgelig tas med en klype salt.

Svake resultater

Twitter har problemer med svak vekst i brukermasse og sviktende inntjening, som kan være bakgrunnen for samtalene som nå foregår. Som et resultat av dette har selskapet blant annet foretatt utskiftninger i toppledelsen den siste tiden.

At Google snuser på Twitter er for øvrig ikke noe nytt, og så sent som i april i fjor dukket det opp rykter om et mulig oppkjøp. Det har også tidligere versert rykter om at Apple har vært interessert i selskapet, og også Facebook skal ha snust på mikrobloggtjenesten.

I mellomtiden videreutvikles Twitter stadig: Nå kan du endelig skrive lengre meldinger hos tjenesten »

annonse