Tek.no

Nyhet

Her er Samsungs nye Gear VR-briller

Samsung avduket en oppgradert utgave av VR-brillene sammen med nye Galaxy Note 7.

COLOURBOX7512555, Samsung
Eigil Knudsen
3 Aug 2016 10:45

Etter mange rykter og spekulasjoner som har lekket ut i lang tid kunne Samsung endelig offisielt avduke sin nye brettmobil Galaxy Note 7. Som blant andre 9to5google og Engadget melder slapp Samsung også en ny versjon av sine Gear VR-briller i samme slengen.

De nye brillene er ikke helt ulike den forrige versjonen, men har likevel noen endringer som skal by på en bedre VR-opplevelse.

Ny berøringsflate og mer behagelig

Denne gangen har brillene blant annet fått en sort finish både på innsiden og utsiden. Dette skal visstnok ha kommet som en respons fra brukere som klaget på at den hvite innsiden på tidligere Gear-modeller ga et plagsomt gjenskinn fra mobilskjermen.

Nye Gear VR.
Samsung

Ellers skal styrekorsdesignet på berøringsflaten på siden av brillene har forsvunnet til fordel for en mer åpen flate for fingrene kan bevege seg friere. En egen hjemknapp er også kommet på plass på de nye Gear VR-brillene, og de har også blitt mer komfortable, med tykkere og mer behagelig pute.

Kompatibel med eldre mobiler

De nye Gear-brillene er i utgangspunktet laget for den nye Galaxy Note 7-telefonen, som innebærer at brillene er utstyrt med USB Type-C-standarden. Denne kan imidlertid byttes ut med en medfølgende mikroUSB-kontakt, slik at du kan bruke brillene med eldre Galaxy-mobiler også.

Produktet skal legges ut for salg i USA den 19. august og ha en pris på 99 dollar, cirka 850 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Vi har allerede tatt en titt på Galaxy Note 7: Slik er Samsungs nye teknobeist »

Les også
Samsung går etter Google Daydream med sine neste VR-briller
Les også
Xiaomi går etter Google med sine nye VR-briller
Les også
Disse telefonene kommer i butikkene i september
Les også
Nå er Samsung Galaxy Note 7 lansert
Les også
Nå kan du se massevis av VR-innhold på Samsungs mobiler uten VR-briller
annonse

Les også