Nyhet

HTC har lansert en ny og rimeligere utgave av One A9

One A9s byr ikke på de helt store forskjellene.

Da vi testet HTC-modellen One A9 i fjor konkluderte vi med at telefonen ikke helt kunne rettferdiggjøre den relativt høye prisen. Siden den gang har telefonen riktignok falt en god del i pris, men nå har HTC også lansert en ny og rimelige utgave, nemlig One A9s.

One A9s er ikke radikalt ulik den vanlige utgaven av telefonen, og beholder blant annet metallinnpakningen og det generelle designet, men noen justeringer er selvsagt gjort.

Dårligere skjerm

Skjermen er som før på 5 tommer, men der A9 skiltet med AMOLED-teknologi og 1080p-oppløsning er A9s-skjermen «degradert» til Super-LCD og 720p-oppløsning, som er en relativt markant endring.

Ellers har HTC utstyrt den nye telefonen med en Helio P10-brikke fra MediaTek, mens A9 har en Snapdragon 617 under panseret. Begge disse brikkene byr på åtte Cortex A53-kjerner, så det er nok ikke enorme ytelsesforskjeller å snakke om.

HTC One A9s.

Litt større batteri

Mobilen kommer videre med opptil 32 GB lagringsplass og batteriet har vokst fra 2150 mAh til 2300 mAh. Hovedkameraet er fremdeles på 13 megapiksler, mens frontkameraet byr på 5 megapiksler. Som tidligere er fingeravtrykkleser på plass.

HTC har ikke oppgitt et spesifikt lanseringstidspunkt eller pris ennå, men overfor blant andre Engadget fortalte HTC at telefonen vil ligge på rundt 300 euro, som tilsvarer 2800 kroner. HTC One A9 har til sammenligning nå en startpris på rundt 3500 kroner i Norge.

Mer informasjon finner du på produktsiden.

Sony slapp akkurat en ny toppmobil: Dette er Xperia XZ »

Les også
Kodak har lansert mobil for fotoentusiastene med 10 prosessorkjerner
Les også
Denne klokken har det gått rykter om i tre år
Les også
HTCs nye budsjettmobiler har eksklusivt design og saftig lyd
Les også
Et helt kamera er årets sprøeste telefontilbehør
Les også
Huawei Honor 8: Imponerende mye for pengene!
Les også
Her er telefonene som får Android 7 Nougat
annonse