Tek.no

Nyhet

Intels Xeon-prosessorer kommer til bærbare PC-er

De råeste Skylake-baserte prosessorene skal bringe bærbarytelsen til et nytt nivå.

Illustrasjonsbilde / Intel
10 Aug 2015 11:02

Intels Xeon-prosessorer er mest brukt i kraftige servere og stasjonære arbeidsstasjoner, men nå vil vi snart få se Intels kraftigste prosessorer også i bærbare PC-er.

I forkant av neste ukes utviklermesse, Intel Developer Forum (IDF), har prosessorgiganten annonsert sin første Xeon-prosessor spesielt beregnet på bærbare PC-er. Prosessoren har navnet Xeon E3-1500M v5, og er basert på Intels nyeste generasjon prosessorarkitektur; Skylake.

Intel skriver i et blogginnlegg at stadig flere designere, innholdsprodusenter, arkitekter og ingeniører ønsker arbeidsstasjonsytelse i en portabel PC, og at det er bakgrunnen for at de nå har valgt å lage Xeon-prosessorer beregnet på bærbare PC-er.

Ifølge IDC-tall Intel viser til har salget av mobile arbeidsstasjoner vokst år-over-år seks kvartaler på rad.

Thunderbolt 3

I tillegg til å være basert på Skylake, vil Xeon-baserte bærbare arbeidsstasjoner støtte feilkorrigerende minne for høyere pålitelighet, i tillegg til Intel vPro-teknologi med maskinvarebaserte sikkerhetsløsninger og fjernadministrasjon.

Bærbare Xeon-arbeidsstasjoner vil også ha støtte for Thunderbolt 3, som benytter en USB Type-C-port og kombinerer det beste fra både Thunderbolt og USB i én og samme kabel.

Flere detaljer om Intel Xeon E3-1500M v5 vil antagelig bli annonsert på IDF neste uke, der Tek.no kommer til å være tilstede.

Dette er den nye superporten som kommer i din neste PC:
Med Thunderbolt 3 smelter USB Type-C og Thunderbolt sammen »

(Kilde: Intel)

Les også
Slik blir neste generasjon superprosessor til mobil
Les også
Lenovos nye bærbare PC-er skal danke ut det meste
Les også
Intel har lansert «Skylake»
Les også
85 000 kroner gir deg svært heftig ytelse
Les også
Slik utvinnes silisium til elektronikk og solceller
Les også
Nå kommer Intels RealSense 3D-kamera i enda flere produkter
annonse