Fleksy tar opp kampen med iOS-tastaturet

Skal Apples kontrollregime over brukerne kunne brytes?

Som kjent er det nesten helt umulig å endre på det meste i Apples operativsystem. Dette er begrunnet med at du og jeg skal få en så sømløs brukeropplevelse som mulig, uten forvirrende eller potensielt farlige tredjepartstillegg.

Dette er en god tanke, men det legger også en del begrensninger på brukeropplevelsen. Fleksy er en av få apper som prøver å ta opp kampen mot dette. Appen ble lansert som en beta-versjon for et par måneder siden på Android, og har flere fordeler. Tastaturet har nemlig en nesten overnaturlig evne til å gjette hva du kommer til å skrive, hva du prøver å skrive og til å fjerne feilene du gjør. Som regel trenger du ikke engang være i nærheten av å trykke på riktig tegn; Fleksy retter det opp uansett. Tastaturet har også flere "modi", og er generelt en fleksibel app.

Hvordan omgå Apples sikkerhetsmekanismer?

Måten Fleksy akter å "lure" Apple på er å benytte seg av en funksjon Apple selv har lagt inn i iOS. Det er nemlig mulig for enkeltapper å benytte alternative tastaturer, som for eksempel til en kalkulatorapp. Fleksys alternativ er derfor at man for hver app bytter ut standardtastaturet med Fleksy. Noen apputviklere har implementert dette allerede, men det gjenstår å se hvor stor utbredelse Fleksy faktisk får på iOS.

Se videoen nedenfor for å se hvor bra Fleksy faktisk fungerer.

Lyst til å bytte ut Android-tastaturet ditt?
Prøv SwiftKey! »

(Kilde: Extremetech)

Les også
«Verdens raskeste mobiltastatur» har fått en overhaling
Les også
SwiftKey 3 (Android): Skriv raskere på mobilen
annonse