Tek.no

Nyhet

AMD sliter fremdeles – nå skal det kuttes i stillinger

Men selskapet tjener i det minste penger.

Varg Aamo, Hardware.no
20 Okt 2014 10:05

AMD har lenge vært i en vanskelig situasjon. Fremgangen til konkurrentene Nvidia og Intel på grafikkmarkedet har sørget for at selskapet har hatt kniven på strupen økonomisk, og tidligere har det blitt meldt om både dramatiske kutt i arbeidsstokken, fare for salg av hele eller deler av selskapet, og vedvarende underskudd i budsjettene.

AMD har følgelig foretatt store omstillinger som til en viss grad ser ut til å ha fungert, noe som gjorde at selskapet i juli kunne melde at de hadde begynt å tjene litt mer penger. Nå er resultatene for tredje kvartal lagt frem, og der kommer det frem at selskapet fremdeles har en tung jobb foran seg.

For perioden noterte AMD en total omsetningen på 1,43 milliarder dollar, noe som er omtrent det samme som i forrige kvartal, og en nedgang på 2 prosent i forhold til samme kvartal i fjor.

Kvitter seg med over 700 ansatte

På den positive siden kunne AMD melde om et overskudd, riktignok på relativt bekjedne 17 millioner dollar. Dette er en kraftig oppgang fra andre kvartal, da selskapet hadde et netto tap på 36 millioner dollar. Samtidig er det imidlertid en solid nedgang fra samme kvartal i 2013, da netto inntjening lå på 48 millioner dollar.

Med andre ord er situasjonen fremdeles temmelig skjør for skjermkortprodusenten, og i pressemeldingen opplyser selskapet at det nå skal kuttes i stillinger som et ledd i den videre omstillingsprosessen.

Nærmere bestemt skal AMD kvitte seg med hele 7 prosent av staben sin. Selskapet har litt over 10 000 ansatte til sammen, noe som altså betyr at rundt 700 personer må finne seg noe annet å gjøre. Nedskjæringene skal etter planen gjennomføres innen utgangen av inneværende år.

Størst fall i PC- og grafikksegmentet

Ifølge Lisa Su, som nettopp overtok sjefsstillingen i selskapet, er dette tiltaket helt nødvendig for å redde AMD.

– Avgjørelser som påvirker størrelsen til vårt globale team er aldri enkle, men dette er det riktige steget å ta for å sikre at vi plasserer ressursene og investeringene i de høyest prioriterte områdene, slik at lønnsomheten og veksten kan øke i det lange løp, sa Su i pressemeldingen.

Det er PC- og grafikksegmentet som går dårligst for selskapet, med en nedgang på 16 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Ifølge AMD henger nedgangen blant annet sammen med den synkende etterspørsel i skjermkortmarkedet og lavere salg av prosessorer til bærbare PC-er.

AMD prøver seg også i andre segmenter: Selskapets første SSD er et skikkelig råskinn »

Les også
Pengene renner inn for Nvidia
Les også
Kraftig økning i omsetningen for Microsoft
Les også
Intel håver inn penger
Les også
Toppsjefen i AMD gikk på dagen – Lisa tar over
Les også
AMD slipper ingen Maxwell-konkurrent i år
Les også
Nå har AMD gått forbi Nvidia
Les også
Skjermkort-kongen med solid inntjening
Les også
Sjekk det ville skjermkortet vi fant hos AMD
annonse

Les også