Til hovedinnhold

Apple skrur opp prisene på maskinene sine, og lanserer ny iMac i samme slengen

Det har gått rykter om en ny iMac med 4K-oppløsning i lengre tid, og som seg hør og bør viste også disse opplysningene seg å være sanne. I en pressemelding har Apple avslørt at de lanserer en oppgradert utgave av 21,5-tommersutgaven av iMac med 4K-skjerm, det vil si 4096 x 2304 piksler.

Dette er imidlertid ikke den eneste nyheten Apple har å by på. Selskapet kan også opplyse om at 27-tommersutgaven av iMac nå kun vil komme med 5K-oppløsningen, og avslutter dermed altså salget av modellene med lavere oppløsning.

Oppgradert innmat

Ikke uventet har de nye iMac-modellene også fått vesentlig kraftigere innmat. 27-tommerne er nå utstyrt med sjette generasjons Intel-prosessorer, altså Skylake, mens 21-tommerne kommer med femte generasjon, det vil si Broadwell-baserte prosessorer.

27-tommerne er i tillegg oppgradert med grafikkprosessorene R9 fra AMD, som ifølge Apple leverer 3,7 teraflops med maskinkraft. 21,5-tommerne har også fått et løft på grafikkfronten, og byr nå på den nye, integrerte grafikkløsningen Iris Pro 6200 fra Intel.

Utover dette kan Apple også opplyse om at samtlige iMac-modeller nå kommer med to Thunderbolt 2-porter som standard, og ikke helt overraskende kommer alle med den nye El Capitan-versjonen av OS X.

Lanserer også nytt tilbehør

I tillegg til de oppgraderte iMac-ene har selskapet også dratt sløret av et knippe nye tilbehørsprodukter, nemlig et nytt Magic Keyboard, ny Magic Mouse 2 og en Magic Trackpad 2. Det nye tastaturet skal nå være 13 prosent mindre og mer komfortabelt å bruke.

Apple har også oppgradert tilleggsutstyret sitt. Foto: Apple

Den nye Magic Mouse-versjonen er både lettere og sterkere enn tidligere, og skal også gli lettere på bordflaten takket være en «optimalisering» av designet på undersiden. Den nye Magic Trackpad-versjonen har på sin side fått 29 prosent større overflate og er i tillegg blitt utstyrt med Apples mye omtalte Force Touch-teknologi.

Prisene har blitt skrudd opp en hel del:

  • Magic Keyboard: 1090 kroner
  • Magic Trackpad: 1490 kroner
  • Magic Mouse 2: 849 kroner

Øker prisene

Det kan for øvrig være verdt å merke seg at oppdateringen av iMac-ene har medført et aldri så lite prishopp på noen av modellene. På Apples nettbutikk ligger startprisene for 1,6 GHz- og 2,8 GHz-utgaven av 21,5-tommeren henholdsvis på 12 490 og 14 990 kroner, mens 4K-versjonen med 3,1 GHz koster 16 990 kroner. 27-tommerne har startpriser på mellom 20 490 kroner og 25 990 kroner.

Apple har også endelig lansert smartklokken sin:
Les testen av Apple Watch »

Les også
Apple Magic Trackpad 2: Apples nye pekeplate er faktisk litt magisk
Les også
Apple Watch: Slik erApple Watch i bruk
Les også
Her er nye Apple TV
Les også
Lanserte gigant-iPad
annonse