Til hovedinnhold

Hver gang du søker her er du ett steg nærmere å plante et tre

«Ecosia» er en miljøbevisst søkemotor.

Ecosia

Miljøsaken er i vinden som aldri før, godt hjulpet av de mange politiske partiene som setter saken høyt på agendaen. For aktive nettsurfere som også har interesse for miljø finnes det et fiffig alternativ du kanskje ikke har hørt om, nemlig en miljøbevisst søkemotor.

Søkemotoren heter «Ecosia» og har riktignok eksistert en stund, men er nok likevel relativt ukjent for mange.

Planter trær

Det spesielle med Ecosia er at den bruker annonseinntektene til å plante trær. Ifølge søkemotorens egen nettside skal inntektene så langt ha bidratt til å plante over 3,5 millioner trær i blant annet tørkerammede områder i Afrika.

Frøene til plantingen samles og selges av lokalbefolkningen.
Ecosia

Hensikten med konseptet er å revitalisere områdene for å gjøre dem fruktbare igjen, og på den måten legge til rette for bedre leveforhold og mer lokalt næringsliv.

Selve treplantingen foregår ved at Ecosia velger ut lokasjoner i samråd med eksperter, og deretter kjøper frøene fra lokale forhandlere i de aktuelle områdene.

Sikter mot én milliard

Brukerne av søkemotoren vil få opp et tall øverst i høyre hjørne av skjermen som angir hvor mange trær du har bidratt til å plante ved å søke på nettet. Hittil skal altså 3,5 millioner trær være plantet ved hjelp av søkemotoren, og det langsiktige målet er så mye som én milliard trær.

Om du har lyst til å hjelp til kan du selv teste ut Ecosia, som for øvrig er tilgjengelig også på norsk.

Er du mer interessert i plantehold hjemme? Da er kanskje denne «smarte» plantepotta noe for deg »

annonse