Nyhet

Denne skal gjøre dronefotografering enkelt for alle mobilbrukere

Ny, rimelig minidrone strømmer HD-video rett til mobilen.

Kameradroner er nyttige redskaper om man ønsker video og bilder fra utilgjengelige vinkler, men kan samtidig være upraktiske å drasse med seg. Ekstra små droner kan i så fall være et godt alternativ, og nå har det dukket opp en ny miniatyrvariant som du ikke trenger noe annet enn mobilen for å styre.

Den nye dronen heter «Micro Drone 3.0» og er lagt ut på finansieringsnettstedet Indiegogo. Micro Drone 3.0 er en nett liten sak som utviklerne håper skal kunne legge til rette for enkel og praktisk dronefotografering for alle..

Strømmer HD-video til mobilen

Dronen har en diameter på kun 14,5 cm, en høyde på 5 cm og fem rotorblader som måler 5,5 cm i diameter. Produktet er utstyrt med et lite kamera som kan ta opp video i 720p-oppløsning og 30 bilder i sekundet, som kan strømmes direkte til en mobil eller et nettbrett.

Kameraemodulen festes magnetisk under batteriet. Foto: Indiegogo

Mobilen eller nettbrettet gir deg også full kontroll over styringen av dronen via en egen applikasjon, men utviklerne påpeker at den medfølgende fjernkontrollen både gjør det enklere med smidig flyvning, samt har lengre rekkevidde.

Utviklerne planlegger også å gi mobilappen, som for øvrig blir tilgjengelig både til iOS og Android, et eget redigeringsverktøy som blant annet lar deg beskjære og stabilisere videoen, korrigere farger og andre ting. Det skal visstnok også bygges inn en funksjon for å la deg strømme videoene direkte på sosiale medier.

Braksuksess på Indiegogo

Utover dette har Micro Drone 3.0 et gjennomgående modulært design som skal gjøre det mulig å både oppgradere, konfigurere og skifte ut deler på en enkel måte. Batteriet skal også være enkelt å feste, og det samme gjelder kameramodulen, som festes under batteriet ved hjelp av magneter. Batteritiden er på rundt åtte minutter.

Utviklerne har også en gimbal på gang til dronen, som de selv kaller «verdens minste». Via noen små, innebygde motorer gir denne muligheter for panorering og stabilisering av kameraet langs to akser. Også denne festes magnetisk og veier bare 20 gram. Ellers har dronen «intelligente» sensorer som korrigerer for vind og holder dronen stabil.

Micro Drone 3.0 har gjort stor suksess på Indiegogo, og har i skrivende stund samlet inn 430 000 dollar av et mål på bare 75 000 dollar, med 24 dager igjen. For å sikre seg et eksemplar må man love bort minst 150 dollar. Mer informasjon finner du på Indiegogo-siden, og se også video under.

Interessert i en litt kraftigere drone? Denne «hybrid-kameradronen» kan løfte over 3 kilogram »

Les også
Denne håndholdte kamerariggen gir deg fjellstabil video i 4K
Les også
Undervannsdrone har blitt en braksuksess på Kickstarter
Les også
Norske studenter styrer droner med hjernebølger
Les også
Denne dronen lar deg filme under vann
Les også
Ny kameradrone filmer i 4K-oppløsning
Les også
Denne rimelige kameradronen er beregnet på nybegynnere
Les også
Nå skal Sony begynne å lage droner
Les også
Her er den første «hybrid-kameradronen»
Les også
Her slår sjimpansen kameradronen i bakken
Les også
Denne kameradronen filmer i 4K-oppløsning
annonse