Til hovedinnhold

PlayStation 4 er endelig avslørt

Nå er utseendet klart.

Sony

Så ble den endelig avslørt, Sonys nye konsollflaggskip PlayStation 4. Maskinen, som først ble annonsert i februar, har latt sitt visuelle ytre forbli en hemmelighet, men under E3-messen i Los Angeles i natt slapp katta ut av sekken.

PlayStation 4 er nesten helt svart, kun delt av en vannrett purpurstripe på øvre halvdel av kabinettet. Mens forgjengeren PlayStation 3 hadde en avrundet, nesten brødboks-aktig design, framstår PS4 som mer firkantet – kun delt av en loddrett skyttergrav på kortsiden. Den øvre halvdelen har en blank overflate med PlayStation-logoen på plass i hjørnet, mens resten av enheten har en matt overflate.

Videotjeneste

Foto: Sony

Sony frister med 4K-støtte på PS4, og skal ha tjenesten «Video Unlimited» klar fra første dag. Her får man en samling på 150 000 filmer og TV-serier tilgjengelig for leie.

Musikktjenesten Music Unlimited vil være på plass, og den byr på 20 millioner låter – i likhet med de andre store strømmetjenestene. Tredjepartsapper som Netflix dukker også opp.

Stor lagringsplass

På innsiden finner vi en AMD-basert x86-prosessor på åtte kjerner, 8 GB med GDDR5-minne og en innebygd harddisk på respektable 500 GB. Se mer på bildet nedenfor:

PS4-spesifikasjonene.Foto: Sony

Litt om spillene

Demonstrasjon av grafikken i PS4.Foto: Sony

Sony har meddelt at 140 PS4-spill er under utvikling, og at 100 av disse vil være spillbare i løpet av det første året. Spill å se fram til inkluderer Kingdom Hearts III, Final Fantasy XV, Assassin's Creed IV Black Flag, Watch Dogs, NBA 2K14, The Elder Scrolls Online og Mad Max.

Det vil videre ikke være noen restriksjoner på bruktspill (som ved Xbox One), og PS4 må ikke knytte seg til Internett én gang i døgnet heller.

En konkret lanseringsdato fremdeles er ukjent, men PS4 er ventet å dukke opp i løpet av fjerde kvartal 2013 – for å konkurrere mot Xbox One og Nintendo Wii U.

Du kan lese mer om PlayStation 4 på den norske utgaven av PlayStation.com.

PC vs. PS4:
Slik vil PlayStation 4-spill se ut i forhold til PC »

(Kilder: Engadget (1), Gizmodo, Engadget (2), Pocket-lint)

annonse