Tek.no

Nyhet

Sjekk den ekstreme alt-i-ett-maskinen vi fant

Her får du kabinett og skjerm. Resten av innmaten bestemmer du selv.

Vegar Jansen, Hardware.no
7 Juni 2013 15:57

Hardware/Taipei: Vi kan ikke huske å ha vært noe særlig borti produsenten AIO tidligere, men med sitt spesielle kabinett DRN-STN har de fått vår oppmerksomhet på årets Computex-messe. Her snakker vi nemlig om et kabinett med integrert 24-tommers skjerm, og det er ikke akkurat noe vi ser hver dag. På en måte blir dette en barebone alt-i-ett-PC for deg som liker de litt ekstreme tingene.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

DRN-STN skal være en forkortelse for "drone station", og det er ingen tvil om at dette kabinettet er inspirert av militære arbeidsstasjoner ment for bruk i felten. Dette er en stor og solid metallboks der skjermpanelet og kabinettdelen står i en svak vinkel, noe som gjør at den matte skjermen får sin egen lille "skyggelue".

Selve skjermen har en oppløsning på 1920 x 1080 piksler, og du skal kunne få den i to utgaver, avhengig av hva du krever av responstid, lysstyrke og oppfriskningsrate.

Knapper og kontakter i front

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Det kabinettet har av knapper sitter under skjermpanelet. For å kunne koble til eksterne enheter, som mus, tastatur og lyd, er det også plassert fire USB-kontakter og 3,5-millimeters minijacker for lyd inn og ut. Videre har du av/på- og reset-knapp, samt to brytere som lar deg justere viftehastighet etter behov og belastning. Her er det dessuten en «hotswap»-brønn for 3,5-tommers harddisk og plass til optisk drev.

Kontakter for strøm og kablet nettverk finner du på kabinettets «bakside», som i tillegg har et vindu der du kan skue maskineriet som er inni. Av komponeneter tar DRN-STN det meste av det du skulle ha bruk for, det vil si opp til ATX hovedkort og grafikkort med lengde på opp til 42,5 centimeter. Den innvendige rammen kan løftes ut av skallet som huser skjermen når du skal bygge selve PC-en.

God gjennomtrekk

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

DRN-STN kommer med åtte 120-millimeter vifter – tre på hver side, og to i toppen. Dette ser ut til å gi god luftflyt uten å støye så altfor mye, og som nevnt kan viftehastigheten reguleres i tre trinn. Videre kan kabinettet tilpasses med forskjellige farger på knappe- og viftebelysning, i tillegg til å ha flere farger å velge mellom på selve karosseriet.

Fred Hsu, administrerende direktør for AIO Europe, var snar med å skyte inn at de brukte billakkeringsteknologi for å sette farge på kabinettene, som for øvrig har en oppgitt vekt på anstendige 17,6 kilogram. Da er det greit at de har bærehåndtak i toppen. I tillegg har kabinettet tilpassede isopordeksler som kan settes på foran og bak under transport, for ekstra beskyttelse.

Hsu kunne også fortelle oss at kabinettet burde komme i salg i løpet av august måned. Hvorvidt det kommer til Norge med det første er vi usikre på, men siden AIO har kontorer i Nederland kan det godt være at de snart finner en distributør.

I så fall kan det godt være at du etter hvert finner en slik sak på et dataparty nær deg.

Liker du å se ekstremen løsninger?
En fasekjøler som denne gjør maskinen kaldere enn fryseren din »

Les også
Fractal Design Define XL R2: Et tungt og bunnsolid kabinett for de stilsikre
Les også
Vi pakker opp Apples tynne iMac
Les også
Her er Asus' kinderegg av en datamaskin
Les også
Corsair Carbide 200R: Herlig enkelt, og lavt priset
annonse

Les også