– Ultrabook er ikke noe for oss

MSI satser heller på spillmaskiner.

Tastatur, men ingen Windows-tast?

Hardware/Hannover: På CeBIT finner du ulike tolkninger av Intels Ultrabook-konsept i hall etter hall, og selv under gårsdagens Xeon E5-lansering snek Intel inn litt Ultrabook-snakk. Derfor er det eksta deilig å få smelt rett i trynet fra MSI om at Ultrabook ikke er noe for dem. Eric van Beurden, Marketing Director hos MSI, utdyper gjerne.

– Intel presser alt for mye på pris. I tillegg til det så kommer det nye ting hele tiden, og dermed må det kostbare endringer til. Ut fra volum er ikke det noe MSI greier å følge med på, kostnadene blir kort og godt for høye i forhold til inntjeningen, forteller van Beurden.

Nye, lekre maskiner

Dermed blir det nisjene som teller, ikke minst på spillbærbare. De fleste husker sikkert med gru hvordan MSIs spillmaskiner så ut for en del år siden. Det var så mye plast og grelle farger at det var noe undertegnede i alle fall ikke ville bli sett med. De siste årene har dog mye skjedd, og den nyeste generasjonen har helt klart noe for seg.

Det første som slår oss er at MSI faktisk har benyttet et matt panel. Ikke noe høypolert speil rett foran nesen der i gården. Ellers er maskinene store og svarte, det eneste som egentlig sier noe om innsiden er logoene til SteelSeries for tastaturet og DynAudio for lyden. Resten må vi få høre av MSI.

Hinter om neste generasjon

Skjønt, van Beurden vil slettes ikke si noe som helst om grafikkløsningen eller prosessorløsningen i disse maskinene, men hinter noe om Ivy Bridge og Kepler, altså neste generasjon fra Intel og Nvidia. Han kan derimot gjerne si noe om forrige generasjon med spillmaskiner, deriblant at de var en av svært få som kunne tilby GeForce GTX 580 under panseret. Om Nvidia tilfeldigvis skulle lansere en serie som de kalte for GTX 600 i nær fremtid så ville nok denne maskinen få noe heftig derfra under panseret.

Maskinene kan i tillegg settes opp med SSD-er i RAID 0, samt en harddisk. Dermed skulle det være rikelig med lagringskapasitet samtidig som maskinen blir rimelig responsiv. På nettverkssiden finner vi Bigfoots Killer NIC.

Overklokk med ett trykk

En god gammeldags turboknapp er også på plass. Denne overklokker selve grafikkprosesoren med rundt 10 prosent, selv om det kommer an på hvilken modell. Selve hovedprosessoren blir ikke overklokket. For å toppe det hele har maskinene også innebygget hodetelefonforsterker.

Maskinene er ventet på markedet innen anstendig tid, med priser som starter på 899 USD for de enkleste modellene.

Les også
Sony slipper Vaio T13
Les også
Hvem går lengst på CeBIT?
Les også
Om en uke starter teknofesten CeBIT
Les også
MSI GT683R: En knallgod bærbar for gamere
Les også
Spillbærbart fra MSI
annonse