Til hovedinnhold

App erstatter parkeringslapp

Nå kan du finne og betale parkering ved hjelp av mobilen.

Parkeringslapper kan være et irritasjonsmoment når parkeringsautomaten er nedsnødd og langt unna bilen din, eller når flere titalls parkeringslapper ligger strødd inne i bilen. Nå har Bymiljøetaten i Oslo kommune sluppet en applikasjon som både viser deg grunnleggende parkeringsregler og som lar deg betale parkeringen ved hjelp av noen skjermtrykk.

Når du betaler for parkeringen ved hjelp av applikasjonen, sender den SMS-en som kreves for å betale parkeringen. SMS-betaling for parkering fungerer imidlertid ikke overalt, og applikasjonen i seg selv fungerer kun i Oslo. Programmet finnes til iPhone og Android.

Mange får bøter

– I løpet av et år får 55.000 bilister tilleggsavgift fordi de ikke har betalt for parkeringen eller har betalt for lite. Hele 200.000 bilister får gebyr for å ha parkert på steder der det ikke er tillatt, opplyser Kari Eliassen i Bymiljøetaten, divisjon trafikk, til Aftenposten.

Imidlertid har programmet bare kjennskap til enkle parkeringsregler. For eksempel kan det ikke fortelle deg at du ikke kan parkere nærmere enn fem meter unna der fortauskanten begynner å bue før gangfeltet eller krysset i kjøreretningen, og andre avanserte regler som kanskje svært få kjenner til og som kan gjøre det dyrt å gateparkere.

Med slike regler må vi få være så subjektive å si at det ikke er så rart at tallene er såpass høye.

(Kilde: aftenposten.no)

annonse