Tek.no

Nyhet

Ikke død likevel?

5 Mar 2009 10:43
annonse

Representanter for Pentax har uttalt til Amateur Photographer at de planlegger å gjenopplive planene om sitt lenge etterlengtede mellomformatkamera Pentax 645 Digital. Det har vært mye frem og tilbake om dette kameraet siden det først ble annonsert for fire år siden.

Høsten 2006 ble vi fortalt at kameraet skulle få 18 megapiksler og være kompatibelt med eksisterende 645-objektiver fra Pentax, og noen måneder senere kom nyheten om at Pentax ville gå direkte til 31,6 megapiksler, og planla å lansere et 55mm f2.8-objektiv samtidig. Etter det ble det stille. Svært stille, før vi på lanseringen av K20D i Dubai for et drøyt år siden fikk vite fra Pentax' teknikere at hele prosjektet var lagt på is, til fordel for et annet prosjekt som visstnok ikke var mellomformat, men likevel større enn fullformat. Deretter senket stillheten seg igjen, om begge prosjektene. Vi tillot oss likevel å spekulere litt, i ren ønsketenkning for et interessant 2009.

Det er selvsagt gledelig at Pentax nå gjenoppliver sine planer om et digitalt mellomformatkamera, men det finnes desverre skår i gleden og skjær i sjøen. Først av alt vil kameraet i første omgang bli lagt ut for salg i Japan, og det er usikkert om det vil bli solgt i Europa. I følge John Carlson i Pentax USA vil kameraet ikke bli lagt ut for salg i USA, fordi Pentax' prognoser tyder på et salg på kun 200 enheter der. I følge Amateur Photographer vil Pentax Japan sikte kameraet mot et øvre markedssegment, og prisen vil bli deretter. Det er dermed usannsynlig at det vil bli snakk om noe entusiastkamera som vanlige dødelige vil kunne få råd til.

Les også
Skifter ut modeller
annonse

Les også