Tek.no

Nyhet

Netflix vurderer å sende reklamer før filmen din begynner

Flere brukere melder om at testingen er igang.

Netflix
Joachim Froholt
2 Juni 2015 10:19

En av de store fordelene med strømmeplattformen Netflix er at den er helt reklamefri. Du betaler en fast avgift i måneden, og slipper å bli plaget med masse mas før programmene dine starter.

Nå kan det imidlertid bli slutt på dette, ettersom Netflix har startet eksperimenter med reklamer som kjører både før og etter programmene. Dette forteller nettstedet Motherboard.

Kun egenreklame

Netflix understreker at disse reklamene kun er for deres egne tjenester, og hevder at ikke kommer til å legge til tredjepartsreklamer.

Det betyr at du slipper å engste deg for at det skal dukke opp reklamer for antirynkekrem og nettkasinoer, men antakeligvis må forberede deg på mer mas om Orange is the New Black og House of Cards.

Og det er jo strengt tatt ikke så mye bedre, det.

Det er imidlertid bare snakk om begrensede eksperimenter for øyeblikket, og det er ikke klart om selskapet vil gå fra dette til å rulle ut egenreklamer for alle.

– Vi kjører en test for å vise noen av våre originale serier. Som med alle produkttestene til Netflix, er det ikke sikkert dette vil komme til alle medlemmene våre, sier en representant fra selskapet til Motherboard.

Oppdatering (3. juni): Teknofil har mottatt en bekreftelse fra Netflix om at eventuell reklame kun blir trailere for deres egne produkter (som de selv velger å ikke kalle reklame):

Vi planlegger ikke å teste eller implementere reklame på Netflix. Vi har en stund vist korte trailere for Netflix' originalinnhold etter en serie er ferdig. Noen få medlemmer har i en begrenset test fått vist slike teasere før en serie starter. Vi tester hundrevis av mulige forbedringer til tjenesten hvert eneste år, og mange av disse kommer aldri videre fra teststadiet, skriver europeisk kommunikasjonssjef Joris Evers.

La oss håpe dette er en av de ideene som ikke kommer forbi teststadiet.

Netflix tester også mer spennende ting
For eksempel et helt nytt grensesnitt på PC-versjonen av tjenesten »

(Kilde: Motherboard)

annonse

Les også