Nyhet

Ny Flash lover bedre video

For å nyte mye av det morsomste innholdet på Internett - som spill og video - trenger du multimedieplattformen Flash fra Adobe. Men ikke alle liker Flash, blant annet fordi det kan kreve en god del ressurser av PC-en din. Vi har sett at du i ekstreme tilfeller kan kan tredoble batterilevetiden på en bærbar ved å ikke bruke Flash.

Faktisk kan HD-video i Flash kreve så mye prosessorkraft at det ikke kan spilles av på svakere maskinvare, som for eksempel minibærbare.

For å bøte på dette fikk vi i sommer Flash 10.1, som gjorde at datamaskinens grafikkprosessor (GPU) kunne gjøre en god del av dekodingsjobben.

Bedre video og lavere minnebruk

Gjengen som jobber med Flash har tatt dette videre i den versjon 10.2 som kommer til neste år. En funksjon de kaller Stage Video vil nå kunne gi fullstendig maskinvareakselerasjon ved avspilling, det vil si nær ingen belastning av prosessoren - selv med Full HD (1080p). Dette skal også bety høyere videokvalitet og lavere minnebruk.
En annen nyhet er bedre støtte for flere skjermer, slik at du for eksempel kan se video i fullskjerm på en monitor mens du jobber på en annen.
Med Flash 10.2 kommer også bedre støtte for maskinvarebasert akselerasjon av grafikk i Internet Explorer 9.
Les også: Nå kan du prøve Internet Explorer 9
Utviklere må programmere om nettsidene sine før du får fullt utbytte av forbedringene i den nye versjonen. Derfor er nok betaversjonen i første omgang mest for disse og spesielt interesserte. Men skulle du tilhøre den siste kategorien finner du betaversjonen av Flash 10.2 på Adobes nettsider.

Les også
Du kan tredoble batterilevetiden din
Les også
Nå kan du se Flash på iPhone
annonse