Til hovedinnhold

– Apple vil drepe SIM-kortet

En av de største barrierene for å skifte mobiloperatør er i dag SIM-kortet.

Overføringen av kunden til en ny operatør kan i teorien gjøres med et par tastetrykk, men du må fremdeles få tilsendt et nytt kort du kan sette inn i mobilen din. Det innebærer at du må vente på å få SIM-kortet i posten, eller reise inn til en butikk og få kortet der.

Nå ryktes det at Apple har sett seg lei på hele prosessen, og ønsker å kvitte seg med SIM-kortet for godt. Det er nettstedet GigaOm som hevder dette, etter å ha snakket med flere kilder blant europeiske mobiloperatører.

Programmerbart minne
Funksjonen til SIM-kortet er å romme informasjonen som trengs for å identifisere kunden i mobilnettet. Apple ønsker at denne informasjonen heller skal lagres i et dedikert minne i telefonen, som kan omprogrammeres til enhver mobiloperatør. På den måten kan man skifte operatør med en enkel programvareoppdatering via en kabel.

For Apple betyr det at de kan selge sine iPhone og iPad-enheter klare til bruk i butikken, uten å måtte forholde seg til mobiloperatørenes logistikk i det hele tatt. For kunden betyr dette at det blir lettere enn noensinne å skifte mobiloperatør.

EU har allerede sagt at de ønsker å presse overføringstiden ved skifte av operatør ned til én dag. Omprogrammerbare telefoner burde passe som hånd i hanske med dette kravet.

Mikro-SIM
Dette vil i så fall ikke være første gang Apple forandrer SIM-kortet. Selskapet ble først i verden med å ta i bruk den nye standarden mikro-SIM når de lanserte iPad og siden iPhone 4.

En stor fordel med mikro-SIM er at det gjør det mulig å lage mindre telefoner. Men mange har spekulert i om Apple hadde enda et motiv: Å krympe flaten som operatørene kan profilere logoen sin på.

Les også: Spar store summer i utlandet med nytt SIM-kort

Mer om
annonse