Til hovedinnhold

Én måned til Windows Mobile 6.5

Etter den siste utviklingen i mobilmarkedet de siste par årene har Windows Mobile begynt å henge litt etter. Spesielt utviklingen av operativsystem som Android og iPhone OS har ført til dette.
Nå er det imidlertid kun kort tid til Windows Mobile kommer med en ny stor forbedring av operativsystemet. Den 6. oktober vil versjon 6.5 av systemet være tilgjengelig i Norge. Da vil blant annet LG, HTC og Samsung selge modeller med Windows Mobile 6.5.
Her kan du se en nærmere demonstrasjon av det nye systemet.
Bedre grensesnitt
Windows har jobbet mye med grensesnittet i Windows Mobile den siste tiden og det satses ikke overraskende mye på store trykkfølsomme skjermer. Grensesnittet er fullt av store og lettforståelige ikoner. Samtidig skal det være satset mye mer på nettjenester.


- Operativsystemet er forbedret på mange måter, blant annet har det fått et mye bedre grensesnitt og er bedre tilpasset mobil nettbruk, sier Eirik Lae Solberg i Microsoft Norge. En Windowsbasert telefon er både et kraftig arbeidsverktøy og fyller alle fritidsbehovene til brukeren, fortsetter Solberg.
Nye tjenester
Samtidig som det nye systemet dukker opp vil selskapet også gjøre to nye tjenester tilgengelig. Først og fremst kommer den nye programbutikken på plass, slik at det også blir mulig å finne programmer enkelt til Windows Mobile. Her kan du se litt mer om hvordan butikken vil bli seende ut.


Sist vi hørte om tjenesten var i sommer da det ble klart at det vil være 600 applikasjoner på plass i butikken ved oppstart. Dette er betraktelig mindre en de over 50 000 som allerede er i Apples butikk, men mer enn de 300 som skal være på plass i Samsungs butikk ved lansering nå i september.
Den andre tjenesten som dukker opp er My Phone, som skal sikre dataene på mobilen. Her skal det enkelt være mulig å synkronisere og ta sikkerhetskopi av bilder, musikk, kontakter og tekstmeldinger for enkel gjenoppretting ved tap av telefon.

Mer om
annonse