Ungdomsskole dropper klasserommet

Elevene drar heller på en café med åpent nett, eller tar mobilbilder i parken.

En privatskole i USA på ungdomsskoletrinnet er i gang med å teste ut en ny undervisningsmetode. I stedet for et klasserom med tett luft, får elevene mulighet til læring på for eksempel museer eller kafeer med åpent trådløst nett.

Ifølge Wall Street Journal (WSJ) er privatskolen Houston A+ Unlimited Potential en del av et statlig prøveprosjekt. De 40 ungdomsskoleelevene som deltar er alle utstyrt med smartmobiler.

Om lag halvparten av undervisningstiden tilbringer de rundt omkring i lokalsamfunnet, mens de har ordinær undervisning i klasserom resten av tiden.

Opplevelser i skoletiden

En skoledag kan for eksempel innebære å dra til parken og fotografere viltvoksende blomster, for så å finne en kaffebar, logge seg på WiFi-en og «google» seg frem til mer informasjon om blomstene. Neste dag får de kanskje omvisning på et museum, og må skrive om noe av det de har lært.

– Vi får oppleve mye mer enn på vår gamle skole, sier den 12 år gamle eleven Laysha Chapa fra Houston A+ UP til WSJ.

Ikke alle har mobil

Ifølge WSJ tillater om lag 10 prosent av amerikanske skoler at elevene bruker sine egne laptoper, mobiltelefoner og nettbrett aktivt i undervisningen. I 2010 var tallet bare 3 prosent. Likevel er det hele 44 prosent av de amerikanske elevene som ikke har jevnlig tilgang til mobilenheter.

Det er etter sigende for tidlig å konkludere om den litt radikale undervisningsmodellen som nå testes ut i USA er til elevenes beste. Eksperter på området sier til WSJ at det krever en dyktig lærer, med god kjennskap til teknologiske hjelpemidler, for at et slikt prosjekt skal lykkes.

Tror du det kan være lurt å trekke mer av undervisningen ut av klasserommet? Diskutér i forumet nederst på siden!

Lei av lærere med PC-vegring?
Nå kan alle norske lærere få gratis IT-kurs på nettet »

(Kilde: Wall Street Journal)

annonse