Til hovedinnhold
Nyhet– Apple lanserer en Siri-basert TV før 2013

– Apple lanserer en Siri-basert TV før 2013

Stemmeassistent er antatt å være siste brikke i puslespillet for en kommende TV.

Spekulasjonene omkring en kommende HDTV fra Apple har økt i omfang og hyppighet de siste månedene. Nå mener mange at den nylige lanseringen av Siri til iPhone 4S er siste brikke i puslespillet før Apple lanserer egen TV.

Ifølge The New York Times er det en forholdsvis stor sjanse for at TV-en blir annonsert i 2012 og lansert i 2013, basert på informasjon om utvikling av priser på LCD-skjermer, datakomponenter og uttalelser fra Steve Jobs selv.

Klønete fjernkontroll

Toppsjefer i det amerikanske selskapet skal ha planlagt en egen TV allerede i 2007, og den nylig avdøde Steve Jobs skal angivelig ha presset ingeniører i Apple til å utvikle et nytt brukergrensesnitt for TV-er.

Apples mål skal være å gjøre det enklere for seere å interagere med TV-en. Dette vil nødvendigvis fjerne det de mener er "den klønete og forvirrende fjernkontrollen", og det er her stemmekontrollen Siri kommer inn i bildet.

– Hemmeligheten er knekket

Jobs har antydet det nye brukergrensesnittet i biografien om ham som har blitt sluppet denne uka. Han fortalte forfatter Walter Isaacson at han endelig "hadde knekket" hemmeligheten bak å bygge en TV som vil være enkel i bruk, og sa videre at "det er det enkleste brukergrensesnittet du kan forestille deg."

Om det virkelig dukker opp en egen TV fra Apple med stemmekontroll fra Siri, gjenstår å se. Det vil uansett være en del arbeid igjen med den potensielle TV-en ettersom Apple har begrenset med erfaring fra TV-er, i motsetning til mobile enheter som MacBook Pro, iPod, iPhone og iPad.

annonse