Tek.no

Nyhet

Denne Facebook-utfordreren skal knytte sammen folk med samme interesser

«Inlope» skal gjøre jobben bedre enn Facebook - med støtte fra Microsoft.

Inlope
27 Nov 2014 14:15

Selv om Facebook med sine over én milliard brukere tar opp svært mye plass i den sosiale nettverk-sfæren, finnes det alltids dem som mener at ikke alle behov dekkes godt nok av den berømte fjesboken.

Blant dem som mener at det fremdeles finnes ledig plass på dette markedet er et tysk selskap som nå har sluppet en ny applikasjon som skal utfordre Facebook på i alle fall ett område. Det melder nettstedet TechCrunch.

Den nye applikasjonen heter Inlope, et navn som er utledet av de tre ordene «interests», «local» og «people». Det er med andre ord interesser og et lokalt fokus de tyske utviklerne har vektlagt med sin nye app.

Skal bli mer effektiv enn Facebook

Det hele fungerer ved at applikasjonen først ber brukeren om å oppgi hjemstedet sitt. Deretter får du valget mellom å «abonnere» på en rekke forskjellige interessekategorier, som omfatter alt fra sport og politikk til teknologi, kunst og kultur.

Basert på hvilke kategorier du har valgt vil applikasjonen så hente inn meldinger fra andre brukere med samme interesser, men i tillegg vil applikasjonen kun sile ut de meldingene som kommer fra folk i nærheten av der du bor. Hensikten er altså å knytte sammen mennesker med felles interesser som for eksempel bor i samme by.

Dette er riktignok også noe som er fullt mulig å gjøre på Facebook i form av å opprette grupper. Ifølge Inlope-grunnleggeren Chris Obereder har Facebook-gruppene imidlertid den svakheten at de er for lite fokuserte.

– Facebook-grupper er egentlig ikke spesielt effektive. I hver større by finnes det kanskje 100 grupper for eksempel for golf, som om jeg er interessert i golf må jeg bli med i alle gruppene. Det finnes ikke én gruppe, én enkelt plattform hvor jeg kan nå alle som er interessert i golf, sa Obereder til TechCrunch.

Har fått støtte fra Microsoft

I stedet er idéen med Inlope altså å gjøre interesse-delen av sosiale medier så enkel som mulig og å knytte folk sammen på en mye mer effektiv måte enn andre sosiale nettverk.

Inlope har for øvrig fått med seg en sterk IT-aktør på laget. Giganten Microsoft har nemlig tilbudt seg å dekke utgiftene i ett år for å hjelpe til med å stable prosjektet på beina. Det skal altså kun dreie seg økonomisk støtte, og ikke en investering eller anskaffelse av eierandeler fra Microsofts side.

Applikasjonen kan lastes ned gratis fra Apple Store nå, og skal også bli tilgjengelig for Android og Windows Phone i løpet av de kommende månedene. Inlope finnes hittil kun i engelsk og tysk utgave.

Facebook utvikles også stadig: Nå kommer det en egen jobborientert utgave av nettverket »

Les også
Nå blir det greit å sitte på Facebook i arbeidstiden
annonse