Nyhet

Samsung har lansert Galaxy Note 4

...og en ny toppmodell med skjerm som er bøyd rundt kanten.

Berlin/Tek.no: Samsung lanserte i dag en rekke nye produkter, på den store elektronikkkonferansen IFA i Berlin.

I tillegg til at de lanserte etterfølgeren til Galaxy Note 3 – Samsung Galaxy Note 4, kom selskapet også med et helt nytt produkt – Samsung Galaxy Note Edge.

Samsung Galaxy Note Edge. Legg merke til skjermkanten på høyre side, som skrår nedover mot baksiden av telefonen. .Foto: Finn Jarle Kvalheim / Tek.no

Det som skiller Note Edge fra de fleste andre smartmobiler, er at skjermen er kurvet – det vil si at skjermen skrår utover mot kanten av telefonen. Samsung har tidligere vist prototyper på denne typen skjermer.

Note Edge ser ut til å være en variant av Galaxy Note 4. Men den lille ekstra delen av Galaxy Edge som skrår ut mot høyre kant vil brukes til å vise ekstra informasjon – som nyhetsoppdateringer, klokke og kalender, kontroller for kameraet, og andre ting.

Foto: Finn Jarle Kvalheim / Tek.no

Galaxy Note 4

Det produktet flest hadde store forventninger til på forhånd, var Samsung Galaxy Note 4. Den nye mobilen veier 176 gram og er 8,5 millimeter tykk. Den kommer i fire ulike farger. Telefonrammen er i metall – i likhet med Galaxy Note Edge.

Telefonen har en 5,7 tommer stor skjerm med høy oppløsning. Ifølge Samsung skal skjermen ha fått enda bedre fargegjengivelse enn tidligere versjoner.

Samsung Galaxy Note 4.Foto: Finn Jarle Kvalheim / Tek.no

Brukergrensesnittet og menyene på Note 4 skal ifølge Samsung ha blitt forbedret, og det er blant annet en «widget» som gjør at du kan se hjemmeskjermen på telefonen selv om du holder på med andre oppgaver. Bedre vindusfunksjoner skal gjøre det enklere å håndtere flere samtidige apper eller oppgaver.

En annen nyhet Samsung la vekt på, er en ny og raskere lading. Nå skal det være mulig å lade telefonen fra 0 til 50 prosent i løpet av 30 minutter. Tidligere tok samme prosess ca. 55 minutter.

Av de litt mer spesielle nyhetene, nevner vi at Samsung har inngått et samarbeid med Swarowski, slik at du kan få hele baksiden besatt med Swarowski-krystaller – om du skulle ønske det.

Samsung Gear S.Foto: Samsung

Samsung Gear S

Smartklokken Gear S ble introdusert allerede for noen dager siden, men vist på nytt på IFA. Klokken skiller seg litt ut fra andre smartklokker på markedet, blant annet ved at den har en buet AMOLED-skjerm. Skjermen er to tommer stor, og har en oppløsning på 360 x 480 punkter.

En annen spesiell ting med Gear S er at klokken har innebygget 3G, slik at den i prinsippet er en fullverdig mobiltelefon som du kan ha på armen. Du skal kunne ringe med klokken uavhengig av mobiltelefonen din, men du kan også koble til en smartmobil og få telefonsamtaler fra mobilen viderekoblet til smartklokken.

Tidligere i dag lanserte også konkurrenten Asus sin første smartklokke, Asus ZenWatch. Denne klokken er basert på Googles nye Android-versjon for smartklokker – Android Wear. Du kan lese mer om Asus ZenWatch her »

Samsung lanserte også Gear VR:
Her kan du lese mer om Samsungs nye, trådløse VR-briller »

Les også
Nå er Galaxy Note 4 i butikkene
Les også
Samsung Galaxy Alpha: Galaxy Alpha er Samsungs motstykke til iPhone 6
Les også
Her er nye Galaxy Note 4 i bruk
Les også
Samsungs nye smart-klokke har UV-varsel og SIM-kort
Les også
Her er Samsungs nye kjempetelefoner
Les også
Slik er Sonys nye toppmodeller
Les også
Sony slipper nettbrett og to nye armbånd
annonse