Til hovedinnhold

Uber skal ha overvåket journalist i New York

Men hevder «God View» kun skal brukes til legitime formål.

Uber er for tiden norgesaktuelle, men selskapet står midt oppe i en mediestorm som handler om langt mer enn enn gårsdagens lanseringer i Norge og Danmark. Sammen med dem i stormen står nettstedet BuzzFeed, som nylig meldte at en av Uber-sjefene skal ha foreslått å bruke millioner på å spore opp bakgrunnsinformasjon om kritiske journalister. I en nyere artikkel setter nettstedet fokus på «God View», et verktøy som skal la Uber-sjefer spore enkeltreiser med tjenesten.

Sporet journalist på vei til intervju

Utgangspunktet for saken er at en av BuzzFeeds journalister skal ha blitt sporet på sin vei til et intervju med selskapet i New York. Da journalisten ankom Ubers hovedkvarter i byen, ventet regionssjefen på henne utenfor, med en telefon i hånden.

– Der var du, jeg har fulgt reisen din, skal Josh Mohrer ha forklart journalisten, samtidig som han peket på telefonen.

Uber har siden gitt innsyn i personvernpolitikken sin, og sier at selv om den ikke har vært offentlig tidligere, har den alltid vært førende. Her heter det at sporing av sjåfører og brukere er strengt forbudt for alle ansatte, med unntak for enkelte legitime driftsformål.

Enkelt tilgjengelig funksjon

To tidligere Uber-ansatte har forklart nettstedet at «God View» var enkelt tilgjengelig for alle ansatte. Den ene av dem hevdet også at han ikke hadde sett funksjonen bli brukt uten godkjenning.

Selskapet har forklart at brudd på personvernreglene kan resultere i sanksjoner eller avskjed fra Uber, og at de nå undersøker hva som har skjedd i dette konkrete tilfellet.

Du kan lese mer om både norgeslanseringen og de mange kontroversene rundt Uber i denne saken.

(Kilde: buzzfeed.com)

annonse