Til hovedinnhold

Nå har Chrome blitt mye bedre

På tide å bytte ut Safari på iPhone og iPad?

Niklas Plikk, Teknofil.no

For de aller fleste finnes det bare én nettleser på iPhone og iPad - nemlig Apples egne Safari. Det finnes imidlertid alternative nettlesere du kan laste ned fra App Store, og ikke overraskende kommer den største konkurrenten fra Google.

Nå har Google sluppet en ny versjon av Chrome til både iPad og iPhone, med en rekke forbedringer.

Vil du prøve en ny nettleser?
Her er 9 strålende nettlesere for mobilen »

Kjempelekkert design

Det første man legger merke til er et nytt og overhalt design. Googles designfilosofi, «material design», er i aller høyeste grad tilstede, og det føles nesten som du bruker en Android-app på iPhone. Det krasjer litt med Apples superflate design som de fleste andre apper har tilpasset seg til, men det ser uansett kjempelekkert ut.

Selv om appen ser lekker ut på iPhone, er det iPad-en som har fått mest oppmerksomhet denne gangen. Appen har nå blitt skalert bedre for bruk på større skjermer.

Raskere i bruk

I tillegg til at Chrome ser bedre ut, føles den også raskere ut. Google skal ha jobbet mye for at selv gamle iPhone-modeller skal kunne kjøre appen, noe som var et problem med den tidligere utgaven.

I kommentarfeltet på iTunes sier flere iPhone 4S-brukere at nettleseren føles minst like smidig som Apples Safari-nettleser.

Støtter ny Mac-funksjon

Hvis du har en Mac fra de siste årene, kan du også dra nytte av en hendig liten funksjon i nye Chrome. Nettleseren har nemlig støtte for «Handoff»-funksjonen Apple lanserte i forrige versjon av Mac-operativsystemet, OS X Yosemite.

Handoff lar deg umiddelbart fortsette noe du gjorde på telefonen på PC-en din, eller vice versa. Du kan for eksempel lese en Teknofil-artikkel i Chrome-nettleseren din på Mac-en din, og et lite Chrome-ikon vil dukke opp på telefonen din. Trykker du på den, får du umiddelbart opp Chrome-nettleseren på telefonen, og du kan fortsette å lese der.

Chrome til iOS, både iPhone og iPad, kan lastes ned fra iTunes »

Har du en iPhone?
Da bør du prøve dette geniale trikset »

annonse