Til hovedinnhold

Denne appen fyller ut passordene på mobilen

Aldri har det vært enklere å logge inn i apper og på nettsider på telefonen.

Kurt Lekanger, Mobilen.no

Vi har tidligere omtalt LastPass i positive ordelag her på Mobilen.no, og nå har denne appen som hjelper deg med å huske passord blitt enda nyttigere.

LastPass har nemlig kommet i en ny versjon for Android som kan oppdage når apper eller nettsider ber om brukernavn og passord, og automatisk fylle ut innloggingsinformasjonen for deg. Dette er en av de nyttigste funksjonene i PC-versjonen av LastPass, men i mobilversjonen av appen har du inntil nå vært nødt til å gå inn i LastPass-appen for å søke opp brukernavn og passord. Deretter har du måttet kopiere og lime dette inn i den appen du vil logge inn i.

LastPass for Android.

Slik fungerer det

Etter at du har installert den nye versjonen av LastPass fra Google Play må du gi appen en del utvidede rettigheter for at automatisk utfylling skal fungere. Du starter med å logge deg inn i LastPass, og deretter svare at du vil aktivere «Fill into Apps». Deretter blir du tatt til «tilgjengelighetsinnstillingene» («accessibility») i telefonens innstillingsmeny, hvor du må aktivere «Lastpass Accessibility Service».

Nå er det bare å starte opp en app, for eksempel Netflix eller Facebook, og gå til påloggingsskjermbildet. LastPass vil vise deg en dialogboks hvor du kan velge brukernavnet du vil logge deg inn med, så går resten av seg selv. I noen apper fylles ikke informasjonen ut automatisk, men du får opp knapper for å kopiere henholdsvis brukernavn og passord til utklippstavlen, slik at du kjapt kan lime det inn i innloggingsfeltene.

Lover god sikkerhet

LastPass lover at passordene dine skal være trygge hos dem. Passordene lagres i Lastpass' nettskytjeneste, kryptert med 256-bits AES-kryptering. Også lokalt på mobiltelefonen er passordene kryptert, og selvfølgelig er også dataoverføringen sikret med SSL.

Den nye versjonen fungerer med apper på mobiltelefoner som kjører Android 4.1 eller nyere, og i Google Chrome-nettleseren på telefoner som kjører Android 4.3 eller nyere. Du må abonnere på Premium-utgaven av Lastpass, som koster 1 dollar – rundt 6 kroner – i måneden.

Vi har prøvd den nye versjonen av LastPass litt. Det hendte den ikke klarte å logge seg inn, eller at LastPass-dialogboksen ikke dukket opp – men stort sett fungerte det veldig bra.

Sikkerhetsselskapet F-Secure har også en app for å huske passord.
Les mer om F-Secure Key her »

annonse