Til hovedinnhold

Boeing Black ødelegger seg selv

Denne mobilen skal være sikker nok for spioner og statsoverhoder.

Boeing

Flere av verdens mobilprodusenter har i det siste fokusert mye på å kunne levere mobiler som er så sikre at de fint skal kunne brukes av folk med viktige jobber. Det inkluderer for eksempel statsoverhoder og spioner.

Nå melder BBC Tech at flyprodusent Boeing har lansert mobilen Boeing Black. Denne skal slette all data og etterlate seg fullstendig ubrukelig dersom uvedkommende forsøker å tukle med den. Ingen deler på telefonen er utskiftbare, noe som for eksempel kan forhindre avlytting.

"Boing Black er laget som en forsegled enhet med både ekstremt sterkt lim rundt chassiset, og med skruer. Skruehodene er dekket med tuklesikker lakk for å gjenkjenne om noen har forsøkt seg på demontering", heter det i Boeings produktbeskrivelse.

Basert på Android

Foto: Boeing

Boeing Black har plass til to SIM-kort, slik at brukeren har mulighet til å bytte mellom kommersielle nettverk og de som er forbeholdt myndighetene. Operativsystemet er Android. Eller, utgangspunktet har vært Android, men Boing skal ha gjort mange forandringer og lagt til egne sikkerhetsfunksjoner.

BBC Tech skriver at Boeing allerede i dag leverer sikre kommunikasjonsløsninger som brukes av president Barack Obama og andre myndighetsrepresentanter i USA.

En «NSA-sikker» mobil ble lansert på Mobile World Congress:Dette er BlackPhone »

(Kilder: BBC Tech)

annonse