Til hovedinnhold

One Call CTRL blir uten kredittsjekk

Haken er at du må ha kredittkort for å ringe taxi eller stemme på Norske Talenter.

One Call/montasje

One Call skriver i en pressemelding at de lanserer abonnementsløsningen CTRL på tre av sine abonnementer. Løsningen innebærer at mobilselskapet ikke krever kredittsjekk ved bestilling. Derimot trenger de å registrere et VISA eller Mastercard hvis du skal bruke innholdstjenester, ringe i utlandet, til utlandet (utenfor Norden) eller til spesialnumre, eller hvis du skal betale for varer med mobilen.

Selskapet selv hevder at løsningen skal være et tilbud til barn og unge, samt alle de som ikke er kredittverdige i dag.

– Mange foreldre bekymrer seg over kostnadene ved barnas mobilbruk. Og hundretusenvis av andre mobilkunder er henvist til dyre kontantkort fordi de ikke passerer mobiloperatørenes kredittsjekk. Disse kundene har gjerne høy betalingsvilje, men for lav inntekt; for eksempel studenter eller deltidsansatte. Eller de har betalingsanmerkninger eller gjeldsordning som stenger dem ute, sier One Call-sjef Øistein Eriksen i pressemeldingen.

Ingen bussbillett

Lignende løsninger finnes fra før hos andre mobilselskaper i dag, men så vidt vi kan se er forskjellen at det er kun overforbruk som må betales med et kredittkort. Med andre ord får du vanlig faktura på selve månedsbeløpet.

"Alt vi trenger fra deg er fødselsdato og din adresse", står det på operatørens nettside.

Så hvis du klarer deg uten å kjøpe bussbillett via mobilen, avtså fra å gi din stemme til favorittdeltakeren på Idol, ringe taxi, bruke opplysningstjeneste, kjøpe ringetoner (!), betale parkering med mobilen, kjøpe kinobilletter, ringe ut av Norge eller bruke mobilen i utlandet, så skal du ikke trenge å registrere et kredittkort hos One Call.

Hvilket abonnement er billigst for deg?
Sjekk Amobils gratistjeneste Ringepriser »

(Kilder: pressemelding)

annonse