Nyhet

Sigma vil la deg bytte objektivfatning

Fra og med september kan systembytte bli mye enklere med Sigma-objektiver.

Før var det sånn at du måtte bytte optikk om du byttet system. Canon har sin fatning, Nikon har en annen. Dette har Sigma lyst til å gjøre noe med, og tilbyr fra og med 2. september bytte av fatning på sine objektiver i Global Vision-serien. Denne serien inneholder alle objektiver som går under temaene Art, Contemporary og Sport.

Les også: Vår omtale av Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Tjenesten har fått navnet Mount Conversion Service. For å få benytte denne tjenesten må du kontakte et offisielt servicesenter, og levere inn de objektivene som det skal byttes fatning på. Objektivene blir sendt videre til Sigma i Japan for bytte, og du får objektivene tilbake med samme serienummer, garanti og ferdig kvalitetskontrollert.

Foto: Sigma

Det er dog ikke gratis å få gjort dette. Norsk pris vil ligge på omtrent 800 kroner for Sigmas DN-objektiver, mens objektiver i Art og Contemporary-familiene vil havne på drøye 1600 kroner. De dyreste objektivene finner man i Sport-serien, og vil koste deg rundt 2600 kroner.

Objektivene må sendes til Japan, noe som forklarer prisene. Ifølge Erik Faarlund i FotoVideo vil det ta omtrent 5-6 uker fra du har levert fra deg objektivet til du får det tilbake. Faarlund uttaler også at han på sikt håper at Sigma kan flytte dette til lokale servicesentre, så man slipper den lange ventetiden.

Men hvorfor vil du gjøre dette? Det er jo mulig å bare selge objektivene og kjøpe nye. Noen ganger er det dessverre ikke så lett lett. For eksempel kan det være en hel del bruksmerker på objektivene som gjør at det ikke lønner seg. Andre ganger kan det være et objektiv man føler man har et personlig forhold til. Det kan derfor være billigere, og mer personlig, å beholde det objektivet man har - og heller bytte fatningen.

Kilde: Sigma

Les også
Sigma overrasker med nok en sjokkpris
Les også
Krøll mellom Nikon D5300 og Sigma-optikk
Les også
November byr på hauger av ønskelistekandidater
Les også
Sigma lanserer f/1.8-zoom
Les også
Sigma fornyer sitt lille lysmonster
Les også
Telezoom å juble for
Les også
Tre nye objektiver fra Sigma
annonse