Nyhet

Disse mobilene bruker Amobil-leserne

Skiller seg ut fra folk flest.

Amobil er et nettsted som frir til lesere som er over gjennomsnittlig opptatt av mobiltelefoner og mobilteknologi. Da er det kanskje ingen bombe at våre lesere har et litt annet forhold til mobiltelefonene sine enn snittet av befolkningen som helhet.

Ifølge Forbruker og Media-undersøkelsen er Amobil-leserne 90 prosent menn og 10 prosent kvinner. 27,5 prosent av dere har husstandsinntekter over én million, mens 15 prosent har en husstandsinntekt på under 400 000.

Valgets kval: Nokia, Sony eller Samsung?Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

60 prosent av dere har universitetsutdannelse, og aldersmessig er de aller fleste av dere mellom 20 og 49 år.

Forbruker og Media har undersøkt hvilke mobiltelefoner Amobil-brukerne eier, og hva dere ser etter når dere velger telefon. Dette er målt opp mot gjennomsnittet i befolkningen.

Les mer: – Samsung Galaxy S5 har den aller beste skjermen

Nesten alle har smarttelefon

Den største forskjellen er kanskje, ikke overraskende, at svært få av dere ser etter enkle mobiler som bare skal brukes til å ringe og sende SMS når dere skal kjøpe mobiltelefon.

Imidlertid oppgir 91 prosent av dere at dere har en smart-telefon. Dette er nesten dobbelt så mye som befolkningen som helhet. Over halvparten av dere har også telefoner med godt kamera, som egner seg til musikk og e-post.

Når man ser på fordelingen av de forskjellige mobilmerkene, blir forskjellene enda tydeligere. Mens bare én prosent av Norges befolkning har en Huawei-telefon, er tallet blant Amobil-leserne fem prosent, eller én av 20.

Det er ventet at Samsungs nye flaggskip Galaxy S5 blir en storselger.Foto: Samsung

Nokia står fortsatt sterkt i den norske folkesjela. Fortsatt har 29 prosent av befolkningen er Nokia-telefon. Blant Amobil-brukerne er tallet 12 prosent, og det er trygt å anta at disse er noe mer avanserte enn gjennomsnittet.

For folkefavoritten iPhone er tallene for Amobil-brukere og befolkningen som helhet noenlunde like. For Samsung er det omvendt. Mens 25 prosent av befolkningen som helhet bruker en Samsung-telefon, bruker 38 prosent av Amobil-leserne Samsung. Også for Sony-telefoner er andelen markant høyere hos Amobil-brukerne.

Les mer: HTC One - ekstremt vellykket luksusmobil

Mediehuset Teks lesere skiller seg fra resten av befolkningen når det gjelder mobil.
Les også
Nokia Lumia 1320: Diger Windows-mobil på billigsalg
Les også
Nokia Lumia 1520: Dette er Windows-mobilen vi har ventet på
Les også
Vi har prøvd Samsungs nye flaggskip
Les også
Vi ser nærmere på en av de råeste «Kina-telefonene»
Les også
HTC One Max: For stor for sitt eget beste
annonse