Tek.no

Nyhet

Fremtidens flyseter kan få innebygd touch-skjerm

Dessuten vil du få beinplass selv om du ikke sitter på 1. klasse

Yanko Design/Jan Meissner
Torstein Norum Bugge
28 Apr 2014 10:45

Alle konseptbildene finner du nederst i saken.

Mange vil nok si at et flysete ikke er et spesielt foretrukket sted for å ta seg en lur eller sitte over lengre tid. Særlig på økonomiklasse. Det vil imidlertid designeren Jan Meissner gjøre noe med, og han har designet en helt ny type flyseter – med berøringsskjerm i seteryggen.

Nye materialvalg og STOR berøringsskjerm

Setene skal vise informasjon som er relevant for deg som reisende. I tillegg er det en interaktiv underholdningsmodul – og et gigantisk nettbrett.Foto: Yanko Design/Jan Meissner

Flysetene i konseptet ser svært utradisjonelle og moderne ut. For det første er de svært tynne, noe som i seg selv skaper mer beinplass for deg og medpassasjerene. For det andre har alle setene heldekkende berøringsskjermer på baksiden. Designeren har dessuten tenkt på de som liker å duppe av litt på flyreisen – setene har nemlig innebygd pute.

La oss starte med det første. Selv om setene er tynnere, så er de fortsatt like sikre på grunn av "...oppfinnsomme materialvalg". Disse unevnte materialene skal også sørge for at setet tilpasser seg kroppsfasongen din, slik at du får en mest mulig behagelig reise.

Via berøringsskjermene skal du blant annet kunne se film, surfe på nettet, bestille mat ombord og se utsikten fra flyet og områdene du flyr over.

Skjermene på stolryggene fungerer individuelt og gir deg en personlig opplevelse. Selv om innsynet til sidemannen kanskje er en smule påtrengende...Foto: Yanko Design/Jan Meissner

Sovepute og spisebord i ett

Hva med en liten (behagelig) lur? Slik skal man kunne sove på flyet. Bare snu den utslagbare bordplata, og – vips! – så har du en pute.Foto: Yanko Design/Jan Meissner

I tillegg til disse hendige funksjonene og den store skjermen, har et slikt sete enda et ess i ermet. Den tradisjonelle spiseplaten som du kan slå ned i et fly for å skaffe deg litt bordplass, er nemlig multifunksjonell. Altså, multifunksjonell i den forstand at dersom du blir sliten, så kan du bare snu platen opp ned, og – vips! – så har du en behagelig pute å ligge på resten av turen.

Konseptet blir neppe tatt i bruk med det aller første, men kanskje dette er veien å gå for å gjøre flyturer mer behagelig? Si din mening i kommentarfeltet under!

Smarte, moderne løsninger spretter frem overalt:
Dette er både et fly og en bil – trykk på en knapp, så spretter vingene ut! »

(Kilde: Dvice og Yanko Design)

annonse

Les også