Til hovedinnhold

– Denne gangen kommer verstingkortet fra Nvidia

Uventet store grafikkmuskler hos erkerivalen kan forklare utsettelsen.

Shutterstock og Nvidia

For én uke siden kunne Nvidia fortelle oss at det nye verstingkortet, Titan Z, skulle komme i butikkhyllene 29. april. Dersom du har sittet klart med kredittkortet har du sikkert oppdaget at ingen butikker selger dem enda, og det selv om det står mai på kalenderen.

Den nye datoen du kan krysse av i kalenderen er 8. mai, altså torsdag til uken, ifølge tyske Computerbase. Den uoffisielle grunnen til utsettelsen skal etter ryktene være at Radeon R9 295X2 var noe kraftigere enn det Nvidia hadde sett for seg.

Noen offisiell bekreftelse på datoen har vi dog ikke fått denne gangen, ei heller en forklaring på hva forsinkelsen skyldes.

Dette er Titan Z

Nvidia sjokkerte mange da de lanserte Titan Z noe tidligere i år. Nå var det ikke spesifikasjonene som gjorde at folk knapt trodde det de hørte – neida, det var prisen. Hele 22 000 kroner var det nemlig snakk om at kortet skulle koste.

Titan Z er et dobbelkjernekort, akkurat slik som konkurrenten Radeon R9 295X2. Nvidia har valgt å kombinere to av de kraftige grafikkprosessorene GK110 på ett og samme kretskort, og gitt dem voksne tolv gigabyte med minne. Det skal legges til at hver av prosessorene har seks gigabyte, så det avhenger av bruken om du kan nyte godt av alt minnet.

Med to grafikkprosessorer under kjøleren er det ikke til å komme bort fra at det er en del muskler tilgjengelig, faktisk hele 5760 CUDA-kjerner. På grunn av alle disse kjernene, og ikke minst minnemengden, vil Titan Z være godt egnet til spilling på 4K-skjermer, og selvfølgelig all verdens tunge regneoppgaver.

Sett opp et varsel i Prisguide, så får du beskjed når den norske prisen er bekreftet.

Har du noen gang lurt på hvordan et skjermkort fungerer?
Her kan du lese vår guide som forklarer deg alt du trenger å vite (Ekstra) »

(Kilde: Computerbase.de)

Mer om
annonse